Focuri de armă în Portul Constanţa pentru prinderea unor marinari sirieni suspectaţi de contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de frontieră au făcut uz de armamentul din dotare şi au tras 12 focuri de avertisment pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări, care nu s-au supus somaţiilor. Aceştia erau marinari sirieni, iar la bordul navei au fost găsite aproape 14.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, potrivit News.ro.

RomaniaTV.net
20 sept. 2020, 07:57
Focuri de armă în Portul Constanţa pentru prinderea unor marinari sirieni suspectaţi de contrabandă cu ţigări

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră coordonaţi de procurorul din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Portul Constanţa Sud, au desfăşurat o acţiune în vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în cadrul unui dosar penal.

Astfel, la ţărm, în dreptul unei nave sub pavilion Panama, poliţiştii de frontieră au depistat cinci persoane care au descărcat şase baxuri de ţigări netimbrate, în vederea comercializării.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea persoanelor, iar întrucât acestea nu s-au supus somaţiilor verbale, încercând să fugă, au fost  executate 12 focuri de avertisment, în plan vertical.  La cercetări s-a stabilit ca cele cinci persoane sunt marinari  sirieni pe nava acostată în port, având  vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

În continuarea acţiunii oamenii legii au făcut un supracontrol asupra navei sub pavilion Panama, în urma căruia au mai fost descoperite, ascunse într-un tanc de apă, alte pachete cu  ţigări netimbrate, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de ţigarete, 13.820 de pachete, în valoare de aproximativ 207.300 lei, a fost confiscată.  În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă