Focuri de armă în portul maritim din Constanţa. Oamenii legii au prins mai mulţi contrabandişti de ţigări

Poliţiştii de frontieră din Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au descoperit, în portul maritim, aproximativ 6.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, la bordul unei nave, se arată într-un comunicat transmis de Garda de Coastă.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 10:02
Focuri de armă în portul maritim din Constanţa. Oamenii legii au prins mai mulţi contrabandişti de ţigări

În cadrul unei acţiuni desfăşurată, luni seară, în Portul Constanţa, pentru combatarea contrabandei cu ţigări, în cadrul unui dosar penal, oamenii legii au observat, în dreptul unei nave sub pavilion Sierra Leone, câteva persoane care descărcau mai multe baxuri de ţigări.

Citeşte şi: Un şarpe a intrat într-un magazin din Constanţa. Angajaţii au sunat la 112 din cauza reptilei

Oamenii legii au intervenit pentru reţinerea persoanelor în cauză, însă aceştia nu s-au supus somaţiilor verbale şi au încercat să fugă. Prin urmare, poliţiştii au fost nevoiţi să execute trei focuri de avertisment în plan vertical, persoanele fiind reţinute şi conduse la sediul Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt trei cetăţeni sirieni şi un cetăţean libian, cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, care au declarat că intenţionau să comercializeze ţigările pentru a obţine profit.

De asemenea, în continuarea acţiunii, s-a efectuat un supracontrol asupra navei sub pavilion Sierra Leone, fiind descoperite, în total, pe cheu şi la bordul navei, 5.660 pachete de ţigări în valoare de aproximativ 79.000 lei şi suma de 1.660 de dolari, care au fost indisponibilizate