Focuri de armă în zona de frontieră pentru reţinerea unui căruţaş care transporta ţigări

Poliţiştii de frontieră suceveni au tras 12 focuri de armă, în noaptea de miercuri spre joi, pentru reţinerea unui căruţaş care transporta 5.000 de pachete cu ţigări de contrabandă şi care a încercat să fugă.

RomaniaTV.net
13 iun. 2013, 12:06
Focuri de armă în zona de frontieră pentru reţinerea unui căruţaş care transporta ţigări

Aproximativ 15.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 140.000 de lei, au fost confiscate în ultimele 24 de ore de poliţiştii de frontieră suceveni, fiind trase 12 focuri de avertisment pentru reţinerea unui bărbat.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, în noaptea de miercuri spre joi o patrulă a Poliţiei de frontieră din sectorul Rădăuţi a observat în apropierea frontierei de stat un bărbat care conducea o căruţă. Poliţiştii de frontieră l-au somat pe căruţaş, însă acesta a încercat să fugă, iar pentru prinderea sa au fost trase 12 focuri de avertisment.

În căruţă au fost descoperite zece colete care conţineau cinci mii de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 40.000 de lei. Bărbatul, din localitatea suceveană Vicovu de Sus, a fost reţinut şi este cercetat pentru contrabandă în formă agravantă.

Totodată, o patrulă a Poliţiei de Frontieră de la Brodina a sesizat, miercuri seară, la aproximativ un kilometru şi jumătate de frontieră, un autoturism de teren care era oprit într-o poiană. În urma somaţiilor verbale ale poliţiştilor de frontieră, şoferul a abandonat maşina şi a încercat să fugă, însă a fost reţinut imediat. În autoturism au fost descoperite 9.988 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 100.000 de lei, întreaga cantitate de ţigări fiind confiscată. Şoferul este cercetat pentru contrabandă, iar autoturismul condus de acesta a fost reţinut până la finalizarea cercetărilor.