Focuri de armă într-un bloc din centrul Sucevei; un bărbat reţinut de poliţie

Un sucevean a fost reţinut de poliţie şi este cercetat penal, după ce a intrat cu forţa într-un apartament şi a tras cu un pistol pe fondul unui conflict spontan.

RomaniaTV.net
23 oct. 2011, 07:26
Focuri de armă într-un bloc din centrul Sucevei; un bărbat reţinut de poliţie

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a informat duminică despre faptul că bărbatul va fi prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Epureanu, Poliţia a fost sesizată că, sâmbătă, s-au auzit focuri de armă executate într-un apartament situat în cartierul Zamca, pe str. Ion Neculce, nr. 9, din municipiul Suceava.

Echipajul de poliţie s-a deplasat în zona indicată, fiind identificate trei persoane de sex masculin care, la vederea lucrătorilor de poliţie, au încercat să fugă. Pentru prinderea acestora a fost necesară executarea unui foc de avertisment în plan vertical. Toate cele trei persoane au fost conduse la sediul poliţiei.

În continuarea cercetărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că în apartamentul indicat în sesizare nu se afla nicio persoană, uşa fiind deschisă, prezentând două orificii de proiectil.

Din verificările şi investigaţiile ulterioare a rezultat că în apartamentul respectiv s-au aflat mai multe persoane care au consumat băuturi alcoolice. Pe fondul consumului de alcool, între o parte dintre participanţi şi un bărbat de 30 de ani din municipiul Suceava s-a produs un conflict spontan, acesta din urma ameninţându-i cu pistolul cu bile de cauciuc.

Drept urmare, a fost dezarmat şi scos afară din apartament de către alţi doi bărbaţi. Ulterior, bărbatul a revenit cu intenţia de a se răzbuna şi nemulţumit de faptul că nu a fost reprimit în apartament a executat două focuri de armă în uşa de acces, din care unul în zona yalei, iar după spargerea uşii a pătruns în holul apartamentului şi a mai executat un foc în uşa de acces într-una din încăperi. Speriate de cele întâmplate, persoanele din apartament s-au ascuns, iar autorul a plecat din zonă pentru a nu fi identificat de organele de poliţie.

Ca urmare a activităţilor de căutare, suspectul a fost prins pe raza municipiului Suceava, fiind continuate cercetările în vederea identificării armei folosite.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi uz de armă letală fără drept, dispunându-se începerea urmăririi penale faţă de acesta şi reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. AGERPRES