Focuri de armă la frontiera cu Moldova pentru reţinerea unui contrabandist

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru prinderea unui contrabandist cu ţigări, la frontiera cu Republica Moldova, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Minodora Răcnea.

11 iul. 2013, 12:03
Focuri de armă la frontiera cu Moldova pentru reţinerea unui contrabandist

Lucrătorii STPF au tras trei focuri de armă pentru reţinerea unui bărbat de 35 de ani, care a încercat să introducă ilegal în ţară 7.940 pachete ţigări de contrabandă, informează Agepres.

Evenimentele au avut loc pe raza localităţii Manoleasa, în momentul în care contrabandiştii au introdus ilegal ţigările în România, peste râul Prut, cu ajutorul unei bărci.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Botoşani au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţiune care se deplasa pe râul Prut, dinspre Republica Moldova către România. În acelaşi timp, a mai fost observată o persoană care se deplasa dinspre localitatea Sadoveni către malul râului Prut. După ce au fost descărcate pe malul românesc mai multe colete voluminoase, barca s-a întors spre teritoriul statului vecin”, a afirmat Răcnea.

În momentul în care au încercat să îl reţină pe contrabandist, acesta a încercat să fugă, iar poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă trei focuri de avertisment în plan vertical.

Traficantul de ţigări a fost reţinut, iar ţigările în valoare de 71.000 de lei au fost confiscate.