Focuri de armă la Vama Negreşti. Contrabandişti au fost prinşi cu zeci de mii de pachete de ţigări

Politiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au arestat, sâmbătă, şase persoane după ce au tras nouă focuri de armă. 

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 07:52

Politiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negresti în cooperare cu S.C.C.O. Satu Mare au declansat sâmbătă o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari. Astfel, în jurul orei 20.00, oamenii legii au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Camarzana, două persoane care cercetau zona.

Imediat, pe aceeaşi direcţie, a mai fost observat un grup de persoane care se deplasa dinspre frontieră spre interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.

Deoarece suspecţii nu s-au supus somaţiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, nouă focuri de avertisment în plan vertical. Drept urmare, au fost reţinute 6 persoane implicate în activitatea de contrabandă, celelalte abandonând coletele pe care le transportau şi profitând de întuneric, zona muntoasă şi împădurită, s-au dispersat pe mai multe direcţii.

În urma verificărilor efectuate de politiştii de frontieră s-a stabilit că una dintre persoanele reţinute este cetăţeanul român M. Teodor de 42 ani din judeţul Satu Mare, iar celelalte 5 sunt cetăţeni ucraineni cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani. La cercetarea terenului au fost descoperite 30.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 273.600 lei.

Persoanele în cauză sunt cercetate acum pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat.

De asemenea, politiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei, jud.Suceava, au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Izvoarele Sucevei, mai multe colete cu ţigări de provenienţa ucraineană. Au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului. în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 30.000 lei.