Focuri de armă pentru a prinde doi contrabandişti de ţigări. Unul s-a ascuns într-un copac

Poliţiştii de frontieră suceveni au tras, în noaptea de miercuri spre joi, şase focuri de armă pentru a prinde doi contrabandişti de ţigări care se aflau într-o maşină pe care ulterior au abandonat-o, unul dintre bărbaţi fiind găsit într-un copac.

RomaniaTV.net
02 mai 2013, 10:33
Focuri de armă pentru a prinde doi contrabandişti de ţigări. Unul s-a ascuns într-un copac

Potrivit Serviciului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, poliţiştii de frontieră au observat, miercuri, în jurul orei 23.50, în localitatea Izvoarele Sucevei, un autoturism Subaru Legacy care se deplasa dinspre frontieră.

Poliţiştii de frontieră au somat maşina să oprească, însă şoferul a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea. În aceste condiţii, poliţiştii de frontieră au tras şase focuri de avertisment în plan vertical, fără ca şoferul să oprească.

Astfel, oamenii legii au trecut la urmărirea autoturismului, iar după aproximativ jumătate de kilometru maşina a fost găsită abandonată.

În interiorul maşinii au fost descoperite 8.990 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 90.000 lei.

Poliţiştii au descoperit în zonă doi bărbaţi, unul dintre ei ascuns într-un copac.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 26 şi 36 de ani, din judeţul Suceava, sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Miercuri, poliţiştii de frontieră de la Brodina au observat în localitatea Straja mai multe persoane care transportau colete voluminoase, iar când li s-a cerut să oprească, bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Pentru prinderea lor poliţiştii de frontieră au tras un foc de avertisment, dar nu au reuşit să prindă niciun contrabandist.

În zona respectivă au fost găsite 4.980 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 50.000 de lei, iar în prezent se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate.

Poliţiştii de frontieră suceveni au mai găsit, miercuri, într-un autovehicul condus de un ucrainean, 1.970 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Astfel, un ucrainean în vârstă de 36 de ani, aflat într-un microbuz, s-a prezentat în PTF Siret pentru a intra în ţară, iar pentru că existau suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra maşinii, fiind descoperite, ascunse în pereţii laterali ai microbuzului, 1.970 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.