Focuri de armă în Constanţa. Poliţiştii au tras după contrabandişti de tutun

Poliţiştii de frontieră constănţeni au tras şase focuri de armă pentru a prinde cinci bărbaţi ce se ocupau cu contrabanda cu ţigări. Totodată au fost capturate şi 25.000 de ţigarete de contrabandă.

14 sept. 2013, 14:11
Focuri de armă în Constanţa. Poliţiştii au tras după contrabandişti de tutun

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, un echipaj aflat în patrulare vineri seară în zona localităţii Ghindăreşti a observat, în jurul orei 20.30, un autoturism marca Opel Astra înmatriculat în România, oprit lângă doi bărbaţi.

În autoturism se aflau alţi trei bărbaţi, iar la vederea poliţiştilor de frontieră toate cele cinci persoane au încercat să fugă, abandonând maşina în care se aflau peste 1.000 de pachete de ţigări, scrie Mediafax.

Pentru prinderea fugarilor, poliţiştii de frontieră constănţeni au făcut uz de armă şi au tras şase focuri de avertisment, în plan vertical. Ei au reuşit astfel să-i reţină pe cei cinci bărbaţi, care au fost conduşi la sediul Gărzii de Coastă pentru audieri. Totodată, poliţiştii de frontieră au confiscat cele 25.000 de ţigarete aflate în autoturism, de provenienţă Ucraina, în valoare de 12.500 de lei, iar maşina a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele celor cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 de ani şi 40 de ani, au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu produse din tutun şi evaziune fiscală, cercetarile fiind instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Citeşte şi Poliţist prins în timp ce îi ajuta pe contrabandişti să introducă ţigări în ţară