Focuri de armă pentru prinderea unor hoţi de cablu telefonic, în Harghita

Poliţiştii din Harghita au tras, marţi, şase focuri de avertisment pentru a prinde doi tineri suspectaţi că au furat cablu telefonic, aceştia reuşind însă să fugă şi fiind căutaţi în continuare.

RomaniaTV.net
05 feb. 2013, 14:43
Focuri de armă pentru prinderea unor hoţi de cablu telefonic, în Harghita

Poliţia Odorheiu Secuiesc a fost sesizată, marţi dimineaţă, prin 112, despre întreruperea legăturii telefonice între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că imediat după apel echipajele de siguranţă publică aflate în patrulare au fost trimise în zonele unde au loc de obicei furturi ale unor componente de reţea. Astfel, o patrulă a constatat că, în apropierea DN 13A, între comunele Brădeşti şi Satu Mare, cablul telefonic a fost tăiat şi lipseşte pe o lungime de cel puţin 100 de metri.

De asemenea, poliţiştii au observat în apropiere două persoane care au fugit, astfel că le-au somat să se oprească, însă, întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, unul dintre poliţişti a tras şase focuri de avertisment. Suspecţii au fugit însă pe câmp, spre comuna Brădeşti.

Ulterior, poliţiştii au stabilit că suspecţii sunt doi tineri de 25 de ani, din judeţul Covasna.