Focuri de armă pentru prinderea unui bărbat suspectat de furt

Poliţiştii doljeni au tras două focuri de armă în plan vertical pentru prinderea unui suspect de furturi care a fugit pe un câmp la vederea echipajelor de intervenţie. Bărbatul face parte dintr-o gruupare specializată în furturi din societăţi comerciale, într-o săptămână fiind creat un prejudiciu de aproape 8.000 de lei.

21 nov. 2017, 08:55
Focuri de armă pentru prinderea unui bărbat suspectat de furt

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie a Dolj, poliţiştii Secţiei 3 Craiova au identificat principalii suspecţi în comiterea mai multor furturi din societăţi comerciale, faptele având loc în perioada 22 – 29 octombrie, fiind vorba despre un bărbat şi două femei cu vârste cuprinse între 37 şi 41 de ani, dar şi un băiat de 17 ani.

Pentru prinderea lor, poliţiştii craioveni au efectuat trei percheziţii domiciliare, fiind depistată şi dusă la audieri una dintre suspecte.

La vederea poliţiştilor, bărbatul de 41 de ani a fugit pe câmp, în direcţia Drumului European 70, fiind somat în repetate rânduri să se oprească, fără a face acest lucru. După efectuarea somaţiilor legale, un agent de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie a tras două cartuşe în plan vertical cu armamentul din dotare, astfel bărbatul a fost prins.

Totodată, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova l-au depistat şi pe minorul de 17 ani, acesta fiind dus la sediul unităţii de Poliţie în vederea cercetărilor.

În urma investigaţiilor, poliţiştii craioveni au stabilit că cele patru persoane au furat din trei societăţi comerciale din Craiova, unelte şi componente electrice, o maşină de tuns, dar şi două motoare electrice, în valore de 7.880 lei.

Cele patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind duse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Dolj.