Focuri de armă trase de poliţişti pentru a prinde un şofer care nu a oprit la semnal. Conducătorul auto nu a fost prins

Poliţiştii dâmboviţeni au tras mai multe focuri de armă, sâmbătă seara, pentru a opri un şofer care nu a oprit la semnalul executat de aceştia, trei gloanţe nimerind autoturismul, însă conductorul auto nu a fost prins, informează IPJ Dâmboviţa.

RomaniaTV.net
05 ian. 2019, 21:02
Focuri de armă trase de poliţişti pentru a prinde un şofer care nu a oprit la semnal. Conducătorul auto nu a fost prins

Potrivit sursei citate, nimeni nu a fost rănit. ”Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgovişte au urmărit în trafic conducătorul unui autoturism care nu a oprit la semnalul executat de aceştia. Pentru oprirea autovehiculului, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, au executat 5 focuri de armă asupra maşinii, dintre care 3 au lovit auto. Nu au rezultat victime. Autorul a fost identificat şi este cercetat pentru conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, două focuri au fost executate de avertisment, în plan vertical, iar celelalte spre maşină. Urmărirea a avut loc din Târgovişte spre Râncaciov. La un moment dat şoferul a oprit maşina, dar a fugit şi este căutat acum de poliţişti.

”Poliţiştii pot să facă uz de armă asupra conducătorilor care nu opresc la semnal şi despre care există indicii temeinice că au săvârşit o infracţiune sau este iminentă săvârşirea uneia. De obicei, o persoană care are o urgenţă opreşte şi spune ce urgenţă are. Poliţiştilor li s-a părut în neregulă că şoferul nu a oprit. Urmărirea a început din Târgovişte şi s-a terminat în Râncaciov. Şoferul a oprit, probabil s-a speriat şi a fugit. Este identificat şi este căutat. Nu are permis de conducere”, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, Ana Maria Liţă.

Din primele date, şoferul era singur în maşină.