Fondatorul Expericence Romania: Există potenţial să creştem cu 300% numărul de turişti în următorii ani

Proiectul #Experience Romania şi #Experience Bucharest îşi propune pentru următoare două săptămâni să asigure expunerea ţării noastre şi a Capitalei pentru comunităţile internaţionale prin prezenţa a peste o sută treizeci de ziariști, bloggeri, tour operatori și influenceri din turismul internațional.

23 oct. 2017, 06:37
Fondatorul Expericence Romania: Există potenţial să creştem cu 300% numărul de turişti în următorii ani

#Experience Romania este o inițiativă privată, dezvoltată de voluntari, pentru a contribui la transformarea României în destinația turistică preferată din Europa de Est. La prima ediție, atracțiile turistice ale României vor fi promovate către o audiență internațională estimată la peste 100 de milioane de potențiali turiști.

Conceptul este o evoluție a #Experience Bucharest, a cărei prime ediții s-a desfășurat în luna mai 2017 și a avut ca obiectiv poziționarea capitalei ca destinație preferată în sud-estul Europei și creșterea numărului de înnoptări de la 1.8 nopți/turist la 3 nopți/turist.

Citeşte şi Brandul de ţară al României valorează 175 miliarde de dolari. Ţara noastră se situează pe locul 49 în Top 100

Conținutul generat în cele 4 zile din prima ediție din luna mai a ajuns la peste 80 de milioane de potențiali turiști, campania fiind nominalizată la Best Destination Campagin de eTravel Awards. Pentru prima ediție #Experience Romania, influencerii internaționali vor beneficia de experiențe tradiționale într-un circuit de două săptămâni cu destinații precum Sărata Monteoru, Piatra-Neamț, Gura Humorului, Colibița, Sighișoara, Târgu Mureș, Sibiu și Brașov.

”Un festival de bere din Germania, Oktoberfest, adună în 2 săptămâni aproximativ 6 milioane de turiști, iar România este vizitată într-un an întreg de doar 2,5 milioane de turiști. Bulgaria are de 5 ori mai mulți turiști străini față de România. Credem că există potențial fantastic să creștem cu 300% numărul de turiști în următorii ani”, a declarat Tudor Maxim, fondatorul Expericence Romania și Experience Bucharest.

Finanțarea proiectului este realizată prin contribuțiile în servicii și produse a partenerilor care depășesc 250.000 de euro, constând în 524 de nopți de cazare la cele mai bune hoteluri din București si din țară, peste 2135 de mese la restaurante, mașini și autocare puse la dispoziție de parteneri, tururi și excursii ghidate, petreceri și evenimente tradiționale dedicate invitaților.

#ExperienceRomania debutează cu conferința „Viitorul turismului în România”. Evenimentul găzduiește peste 130 de invitați speciali, bloggeri, vloggeri, instagrameri, jurnaliști de travel, tour operatori, persoane publice pasionate de călătorii din România, dar și reprezentați ai autorităților naționale. Participanții provin din țări ca Germania, Canada, Coreea de Sud,