Fondatorul Ice Bucket Challenge a murit, după o luptă îndelungată cu o boală nemiloasă FOTO

Omul care a lansat provocarea Ice Bucket a murit la vârsta de 46 de ani, după o lungă îndelungată cu boala nemiloasă asupra căreia a atras atenția prin intermediul acestei campanii. Anthony Senerchia a suferit de scleroză laterală amiotrofică timp de 14 ani.

01 dec. 2017, 13:42

În urmă cu trei ani, campania Ice Bucket cuprindea întreaga lume, scrie libertatea.ro. Scopul ei era să atragă atenția, dar și să strângă bani pentru studierea unei boli nemiloase – sleroză laterală amiotrofică. Participanții la campanie erau provocați să-și verse pe cap un vas cu apă foarte rece și să nominalizeze alte persoane care vor trebui să facă acelaşi lucru. În 24 de ore de la primirea nominalizării, trebuia să doneze bani şi/sau să torni o găleata de apă cu gheaţă pe cap. Numeroase personalități au luat parte la această campanie, printre care și Mark Zuckerberg.

Citeşte şi Celebrul Ice Bucket, înlocuit cu baia în nămeţi. Provocarea devenită virală pe reţelele de socializare VIDEO

S-au strâns peste 100 de milioane pentru cercetările privind această boală și chiar au fost realizate noi tratamente. Acum, fondatorul campaniei, Anthony Senerchia, a murit după ce s-a luptat cu această boală timp de 14 ani.

„A luptat continuu să informeze oamenii despre ASL şi a fost responsabil pentru declanşarea campaniei prin care s-a urmărit strângerea de fonduri. Pe tot parcursul luptei sale a avut o atitudine optimistă şi a crezut că nu este important ce luăm noi de la viaţă. A susţinut că ceea ce dăm altora este definitoriu pentru personalitatea unui individ”, a anunțat într-un comunicat familia sa.

Citeşte şi Şoc în lumea televiziunii. O vedetă a murit de cancer la 40 de ani

„În ciuda faptului că Anthony a primit multe premii pe parcursul vieţii sale, fiica sa Taya rămâne cel mai mare premiu pe care l-a avut. A fost un tată devotat şi iubea să o ajute pe fiica sa cu temele la matematică. Anthony va rămâne în memoria noastră ca un bulgăre de energie care a încercat să facă cât mai multe în viaţă. A fost un soţ iubitor şi un tată mândru. Toţi care l-au cunoscut îi vor simţi, cu siguranţă, lipsa”, continuă comunicatul.