Fondatorul trupei Krypton trăiește o adevărată dramă. Dragoș Docan s-a ales cu un handicap din cauza medicilor și se luptă în instanță pentru a-și face dreptate

Un celebru artist român trăiește o reală dramă. A trebuit să sufere o amputație, de urgență, după ce s-a operat la o clinică privată din București. Este vorba despre Dragoș Docan, fondatorul trupei Krypton, care s-a ales cu un handicap din cauza medicilor și acum se luptă în instanță pentru a-și face dreptate.

08 dec. 2023, 15:53
Fondatorul trupei Krypton trăiește o adevărată dramă. Dragoș Docan s-a ales cu un handicap din cauza medicilor și se luptă în instanță pentru a-și face dreptate

Dragoș Docan, un greu al muzicii rock din România, trece prin momente cumplite. După ce a fost diagnosticat cu diabet, basistului trupei Krypton a apelat la o clinică privată, unde a suferit o intervenție chirurgicală. Medicii l-au declarat apoi vindecat, însă boala a continuat să avanseze și astfel i-a fost amputat un deget de la picior.

După ce a consultat o a doua opinie, la un spital din Târgu Mureș, a aflat că trebuie să sufere o nouă intervenție, de urgență. Artistul spune că dacă ar fi stat mai mult, i-ar fi fost amputată și laba piciorul.

Dragoș Docan s-a ales cu certificat pentru handicap mediu, iar acest lucru îi afectează și cariera.

Am avut niște probleme din cauza diabetului și am fost operat în București, la o clinică particulară. Iar urmarea a fost că după ce m-au declarat vindecat a trebuit să ajung de urgență la Târgu Mureș unde am suferit o amputație. Se pare că ei au fost de vină și am fost nevoit să-i dau în judecată.

Mi s-a amputat degetul 5, cel mic, și o parte din talpă. Am avut probleme mari ulterior. Eram în trupa Kempes, am plecat din cauza asta deoarece cu operația, cu amputația, cu recuperarea, cu toate alea a durat câteva luni de zile. Mi-am introdus dosarul și acum sunt pe handicap mediu din cauza asta.

Lucrurile au evoluat, nu mai pot să merg mult pe jos, nu mai pot să stau mult în picioare, e destul de complicat. Practic, am intrat în grad de handicap din cauza unui medic”, a explicat Dragoș Docan pentru Cancan.ro.

Citește și: Cum a descoperit Dragoș Bucur că suferă de diabet: „Mi-am dat seama că lucrurile o iau razna”

Artistul își caută acum dreptatea în instanță, mai ales că Direcția de Sănătate Publică i-a spus, în urma unei experize, că nu este vorba de malpraxis.

”Erau obligați măcar să mă contacteze, să discute cu mine, să vadă despre ce este vorba. Nu, nici vorbă. Au luat banii și la revedere. Și m-am trezit cu rezultat nefavorabil, total anormal. Se ocupă avocatul meu de tot, nici eu nu mă pricep. Asta este situația, merg înainte, dar nici nu pot lăsa lucrurile așa. Acum să vedem ce se întâmplă mai departe. Bine, justiția cu adevărul nu au nicio legătura, dar să vedem ce se întâmplă”, a mai spus Dragoș Docan.

Citește și: Medicii avertizează în privinţa bolii greu de diagnosticat la copii şi adolescenţi: poate provoca diabet sau chiar ciroză hepatică

”DSP-ul s-a bazat doar pe niște hârtii fără să mă cheme, erau obligați să mă cheme, mai ales că am plătit și 4.000 de lei pentru expertiză”, a spus Dragoș Docan pentru CANCAN.RO.