Fondatorul unui site de ştiri, răpit şi asasinat. Este al şaptea jurnalist ucis în Mexic anul acesta

Directorul unui website de ştiri din Acapulco, în sudul Mexicului, a murit duminică la spital, la două zile după ce a fost găsit grav rănit de gloanţe.

01 nov. 2021, 12:25
Fondatorul unui site de ştiri, răpit şi asasinat. Este al şaptea jurnalist ucis în Mexic anul acesta

Trebuie să transmit condoleanţe familiei jurnalistului Alfredo Cardoso Echeverria, fondatorul site-ului de ştiri Las Dos Costas, pentru această pierdere regretabilă„, a declarat pe reţelele de sociale Evelyn Salgado, guvernatorul statului Guerrero unde se află Acapulco, citat de politico.mx.

Potrivit Reporteri Fără Frontiere (RSF), Cardoso, a cărui familie primise ameninţări, a fost răpit vineri dimineaţă de indivizi cu cagule care au pătruns în casa lui. El a fost găsit a doua zi în vehiculul său cu cinci plăgi împuşcate, a informat presa locală. Transportat de urgenţă la spital, jurnalistul a decedat duminică în urma rănilor.

Citeşte şi Teroare la intrarea în aeroportul din Ciudad de Mexico, un mort şi mai mulţi răniţi, într-un schimb de focuri. Un SUV de lux a fost ţinta motocicliştilor înarmaţi

Cel puţin şapte jurnalişti au fost asasinaţi în 2021 în Mexic. Cu toate acestea, nu s-a stabilit dacă moartea lor are legătură cu munca pe care o desfăşurau. Mexicul este considerat una dintre cele mai periculoase ţări pentru munca în mass-media, cu peste o sută de jurnalişti ucişi din 2000, potrivit cifrelor Comisiei pentru Drepturile Omului. Opt jurnalişti au fost ucişi în 2020, potrivit RSF.

Peste 90% din crimele ce vizează jurnaliştii rămân nepedepsite, denunţă organizaţiile care apără libertatea de exprimare.

Citeşte şi Şeful mafiei româneşti din Mexic se plânge de condiţiile din închisoarea de maximă securitate