Şeful mafiei româneşti din Mexic se plânge de condiţiile din închisoarea de maximă securitate

Florian Tudor, zis "Rechinul", șeful mafiei românești din Mexic, se plânge că e maltratat și izolat în închisoarea de maximă securitate Altiplano. Acesta a fost arestat în urma desfăşurării mai multor activităţi ilegale, printre care clonare de carduri, informează cotidianul mexican La Razon.

02 iul. 2021, 23:43
Şeful mafiei româneşti din Mexic se plânge de condiţiile din închisoarea de maximă securitate

Şeful mafiei româneşti din Mexic a câştigat milioane de dolari de pe urma afacerilor ilegale. Pe 22 iunie, Florian Tudor a depus un apel de neconstituționalitate împotriva „detenției în regim de izolare și a transferului involuntar” din închisoarea Nord, din Mexico City, la o închisoare din Almoloya de Juarez, statul Mexic, scrie Libertatea.

Doi judecători au respins cererea de protecție a lui Tudor, care se plânge de maltratare, izolare și transfer de la o închisoare la altă fără să fie consultat.

Închisoarea Altiplano, cunoscută sub numele de „Almoloya”, are cel mai înalt nivel de securitate din Mexic.

Construită între 1988 și 1990, închisoarea a primit primii deținuți în 1991. Datorită riscului crescând al unui atac asupra incintei, zidurile au fost întărite, fiind acum groase de un metru. Spațiul aerian a fost restricționat, la fel și comunicațiile, pe o rază de 10 km.

Închisoarea este păzită de personal puternic armat.

Florian Tudor a fost arestat pe 27 mai în birourile sale din Mexico City, fiind acuzat că ar fi liderul unei bande de criminali internaționali, specializați în fraude bancare cu carduri de credit și de debit. „Rechinul” şi banda sa au plasat dispozitive de clonare a cardurilor pe bancomate, apoi au retras sume importante de bani sau au făcut transferuri de bani în conturile organizației.

În acest fel, infractorii au reușit să adune o avere de peste 60 de milioane de dolari. Florian Tudor, supranumit „Rechinul”, investigat inclusiv de FBI pentru crearea unei rețele transnaționale de clonare de carduri, a fost arestat în Mexic în baza unei cereri de extrădare formulate de România.

Tribunalul București a emis pe 23 martie un mandat de arestare preventivă în lipsa pe numele lui pentru șantaj.

DIICOT îl acuză pe Florian Tudor de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la tentativă de omor calificat și instigare la șantaj. Extradarea interlopului Florian Tudor a fost oprită de judecătorul administrativ, la sfârșitul lunii mai, după ce magistratul s-a declarat în incapacitate de a judecă acest caz.