Fondatorul WikiLeaks, avertizat să nu se amestece în treburile politice ale statului ecuadorian

Publicat: Miercuri, 05 Aprilie 2017 09:54 // Actualizat: Miercuri, 05 Aprilie 2017 10:01 // Sursa: romaniatv.net

Lenin Moreno, noul preşedinte ales al Ecuadorului, l-a avertizat pe Julian Assange, să nu se amestece în politica statului sud-american, după ce fondatorul Wikileaks l-a tachinat pe Guillermo Lasso, unul dintre rivalii săi din cadrul alegerilor, în urma pierderii sale, informează The Guardian.

Assange s-a refugiat la 19 iunie 2012 în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra care se bucură de inviolabilitate diplomatică, pentru a scăpa unei extrădări în Suedia, unde este acuzat de comiterea unor agresiuni sexuale pe care le neagă. El se teme că din Suedia ar urma să fie trimis şi judecat în Statele Unite din cauza rolului jucat în scurgerea de informaţii condusă de compania sa.

Guillermo Lasso, unul dintre candidaţii la preşedinţia statului Ecuador, a declarat anterior că îl va evacua pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks, din ambasada statului ecuadorian de la Londra, în cazul în care va câştiga alegerile, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Oficiali din serviciile SUA ştiau încă de anul trecut de scurgerea de informaţii de la CIA ce a permis dezvăluirile WikiLeaks

Înfrângerea lui Lasso a reprezentat o reducere a îngrijorărilor fondatorului Wikileaks. În urma înfrângerii lui Lasso în cadrul alegerilor prezidenţiale din Ecuador, Assange l-a tachinat pe acesta, invitându-l ”cordial să părăsească” statul sud- american în termen de 30 de zile.

Dar Moreno l-a avertizat pe Julian Assange în cadrul unei conferinţe de presă că acesta ”trebuie să respecte condiţia (de azilant) pe care o are şi să nu se amestece în politicile Ecuadorului”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre sarcina ei ❤️
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre...
1
EUR
4.8426
RON
29 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H