Fondul Monetar Internaţional a anunţat că este pregătit să ajute Grecia dacă i se va cere

Fondul Monetar Internațional (FMI) a anunțat, luni, că monitorizează situația din Grecia și este gata să o ajute dacă i se va cere acest lucru. 

06 iul. 2015, 15:24
Fondul Monetar Internaţional a anunţat că este pregătit să ajute Grecia dacă i se va cere

Alegătorii greci au respins, duminică, ultimele propuneri de acord ale creditorilor internaționali, la un referendum convocat de Guvernul condus de stânga radicală Syriza, în frunte cu premierul Alexis Tsipras.

‘FMI a luat notă de referendumul din Grecia. Monitorizăm îndeaproape situația și suntem gata să ajutăm Grecia, dacă ni se va cere acest lucru’, a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-un scurt comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Europenii vor o CALE DEFINITIVĂ pentru Grecia. Nimeni nu are interes ca ţara să iasă din zona euro

Marțea trecută, autoritățile de la Atena nu au reușit să ramburseze Fondului Monetar Internațional o tranșă de 1,55 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că Grecia a intrat oficial în incapacitate de plată.

Ulterior, FMI a dat publicității un raport în care estima că Grecia va avea nevoie de noi finanțări, în valoare de aproximativ 50 de miliarde de euro, în următorii trei ani, precum și de o restructurare a datoriei.