Forbes: Gordon Ramsay este cel mai bogat bucătar din lume

Gordon Ramsay este cel mai bogat bucătar din lume, potrivit unui clasament întocmit de revista Forbes. Foarte mediatizatul bucătar ar fi obţinut cele mai mari venituri în 2011.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 13:33
Forbes: Gordon Ramsay este cel mai bogat bucătar din lume

La nenumăratele sale emisiuni televizate, cu numeroasele cărţi de bucate publicate şi în cele 23 de restaurante din lumea întreagă, scoţianul a câştigat anul trecut aproape 38 de milioane de dolari, potrivit estimărilor revistei economice americane. La 45 de ani, se pare că el va mai sta în fruntea clasamentului, ţinând seama că a mai adăugat o emisiune televizată în portofoliul său: Hotel Hell, care va începe luna viitoare în Statele Unire, pe canalul Fox, potrivit Agerpres.

Gordon Ramsay, cu cele 38 de milioane de dolari, este urmat în clasament, în ordine, de Rachel Ray (Statele Unite) – 25 milioane de dolari, Wolfgang Puck (Austria) – 20 milioane, Paula Deen (Statele Unite) – 17 milioane, Mario Batali (Statele Unite) – 12 milioane, Alain Ducasse (Monaco) – 12 milioane, Todd English (Statele Unite) – 11 milioane, Nobu Matsuhisa (Japonia) – 10 milioane, Bobby Flay (Statele Unite) – 9 milioane. Top 10 este încheiat de Guy Fiery (Statele Unite), cu 8 milioane de dolari.