Un nou model de maşină s-ar putea produce în România

Fabricile Ford de la Craiova ar putea produce un nou model. În prezent, SUV-ul EcoSport se produce în India şi se vinde pe piaţa europeană.

26 mart. 2014, 09:52
Un nou model de maşină s-ar putea produce în România

Directorul general al Ford RomâniaZoltan Brassai, a declarat că modelul de la Ford, SUV-ul EcoSport,s-ar preta pentru a fi cosntruit în fabrica de la Craiova, dar că aceste decizii se iau în cadrul Ford Europa, scrie gds.ro.

Citeşte şi Ford şi-ar putea muta parţial producţia pentru marca Fiesta în România

În funcţie de cererea pe piaţă a acestui vehicul, Ford va decide dacă introduce în fabricaţie EcoSport şi la Craiova sau nu, dar deocamdată sunt doar discuţii, zvonuri fără în vreun suport al oficialilor Ford din Europa.

În timp ce staff-ul Ford România consideră fabrica din Craiova foarte eficientă şi competitivă în cadrul „lanţului” de fabrici ale Ford în Europa, în Germania, şefii uzinelor Ford fac tot posibilul să menţină acolo volumele de producţie, inclusiv cele pentru noul model Fiesta.

Citeşte şi Fabrica Ford din Craiova opreşte temporar şi producţia de motoare

Luna trecută, ziarul german Bild scria că o parte din producţia noii Fiesta ar putea fi redirecţionată către România (pentru a fi fabricată la Craiova). Luni, alt ziar din Germania titra cum încearcă nemţii să convingă şefii Ford să nu mute producţia în ţările unde forţa de muncă este ieftină, cum ar fi România. Despre acest subiect, Bernhard Mattes, şeful uzinei Ford din Köln, spunea că se poartă discuţii şi că acestea sunt de durată.