Ford B-Max: Pe ce piese muzicale a fost reglat sistemul audio

Inginerii de la Ford au folosit un playlist de muzică eclectic pentru a perfecţiona sistemul audio al noului model B-Max, utilizând piesele unor artişti foarte diferiţi ca gen, precum Black-Eyed Peas, The Eagles, Radiohead sau Vivaldi.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 10:40
Ford B-Max: Pe ce piese muzicale a fost reglat sistemul audio

„Fiecare autoturism, ca şi fiecare încăpere sau sală, posedă calităţi acustice unice. Dimensiunea şi forma habitaclului, materialele din care sunt alcătuite scaunele sau bordul, raportul dintre sticlă şi oţel, toate acestea afectează calitatea sunetului din interiorul unui autoturism nou”, se arată într-un comunicat transmis de companie.

Astfel, specialiştii au utilizat un playlist format din piese ale artiştilor Radiohead, Black-Eyed Peas, Fugees, The Eagles, John Coltrane, dar şi opere ale compozitorilor Vivaldi sau Carl Orff.

Piesele artiştilor au rulat de mii de ori compoziţiile acestora pentru a regla sistemul audio al monovolumului.

„Piesele pe care le-am folosit ne-au ajutat cu adevărat să identificăm elementele care aveau nevoie de reglaj. Însă după ce le-am ascultat de mii de ori, nu cred că mai vreau să le aud vreodată”, a spus unul din reprezentanţii echipei care a participat la ajustarea sistemului audio.

Noul model Ford B-Max va fi disponibil cu un sistem audio marca Sony. Acesta include opt difuzoare şi un amplificator Sony de 4 x 25 waţi.

Utilizatorii pot selecta muzica din unitatea radio/CD încorporată, care include un sistem Digital Audio Broadcast, sau de pe playerele lor muzicale portabile, conectate prin USB sau Bluetooth.

Modelul B-Max este fabricat exclusiv la uzina Ford de la Craiova şi va fi lansat în luna martie la Salonul Auto de la Geneva.

Reprezentanţii companiei au spus că în acest an vor fi produse 60.000 de unităţi B-Max, iar pentru anul viitor estimează construcţia a cel puţin 100.000 de maşini.