Ford EcoSport, un SUV american „Made in Craiova”. VEZI PREŢURILE

Ford EcoSport, micul SUV de segment care este produs la Craiova începând cu această toamnă, a primit dotări suplimentare necesare comercializării în Europa și a avut premiera mondială la ediția din acest an a IAA din Frankfurt.

28 sept. 2017, 06:21

Evoluţie a variantei EcoSport produsă în Brazilia, India şi Rusia, noua generaţie EcoSport destinată pieţei europene are ca principale atuuri sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive, un nou motor diesel EcoBlue de 1,5 litri care dezvoltă până la 125 CP şi un interior care oferă tehnologii de asistenţă a şoferului precum conectivitatea SYNC 3, sistemul Cruise Control cu limitator de viteză ajustabil şi o cameră de marşarier.

Alături de propulsorul menţionat, gama va include şi premiatul motor alimentat cu benzină 1.0 EcoBoost, disponibil în versiuni cu transmisie manuală cu şase trepte care dezvoltă 140 CP, 125 CP şi – de la mijlocul anului 2018 – 100 CP. Varianta de 125 CP cu transmisie automată cu şase trepte va avea clapete în spatele volanului.

Preţurile noii generaţii Ford EcoSport nu au fost încă făcute publice însă este limpede că acestea vor fi mai mari decât cele actuale care încep de la 16.150 de euro şi urcă până la 18.650 de euro.

Vicepreşedinte al Ford Europa, responsabil pentru vânzări şi marketing, Roelant de Waard, a exlicat pentru Capital care sunt atuurile noului EcoSport şi  ce speranţe are compania americană de la acest model produs pentru Europa la uzina românească de la Craiova.

Continuarea pe Capital.