Ford recheamă în service peste 125.000 de maşini. Ce defecţiune gravă a fost descoperită şi ce modele sunt vizate

Ford va rechema la service peste 125.000 de SUV-uri şi camionete în SUA, după ce a descoperit un risc de incendiu la compartimentul motorului.

06 iun. 2023, 22:16
Ford recheamă în service peste 125.000 de maşini. Ce defecţiune gravă a fost descoperită şi ce modele sunt vizate
Ford recheamă în service peste 125.000 de maşini. Ce defecţiune gravă a fost descoperită şi c e modele sunt vizate

Ford recheamă în service peste 125.000 de maşini. Compania va rechema la service peste 125.000 de SUV-uri şi camionete în SUA, din cauza riscului de incendiu la compartimentul motorului, se arată într-un comunicat publicat marţi pe site-ul Administraţiei Americane pentru Siguranţa Traficului (NHTSA).

Citeşte şi: Ford Motor recheamă 634.000 de SUV-uri din toată lumea din cauza riscului de incendiu cauzat de posibile fisuri la injectoare

Operaţiunea, care extinde rechemările similare din 2022, vizează anumite SUV-uri Escape şi Lincoln Corsair şi camionetele Maverick, fabricate în perioada 2020 – 2023 şi echipate cu motoare hibride: „În eventualitatea cedării motorului, combustibilul de acolo şi vaporii ar putea ajunge în compartimentul motorului, unde ar putea izbucni un incendiu”.

Citeşte şi: Ford testează primul camion electric pe șoselele din România. Ar putea fi folosit de companiile de colectat gunoiul menajer

Agenţia îi sfătuieşte pe proprietari să parcheze şi să închidă motorul dacă aud zgomote neaşteptate la motor, observă o reducere a puterii vehiculului sau dacă văd fum.