Ford testează primul camion electric pe șoselele din România. Ar putea fi folosit de companiile de colectat gunoiul menajer

Cel mai nou camionul electric al Ford, care a fost prezentat la Hanovra, este testat de parteneri ai Ford Truck pe șoselele din România.

11 nov. 2022, 10:26
Ford testează primul camion electric pe șoselele din România. Ar putea fi folosit de companiile de colectat gunoiul menajer

Ford testează primul camion electric pe șoselele din România. „Ford a cedat responsabilitatea camioanelor către Ford Otosan, iar noi operăm Ford Truck în Europa, dar și în Africa și Asia. Singurele piețe unde nu operăm sunt America de Nord și America de Sud”, a declarat Serhan Turfan, președintele Ford Trucks și vicepreședinte al Ford Otosan, potrivit profit.ro.

Primul camion electric de la Ford, prezentat publicului la Hanovra, este gata pentru intrarea în producția de serie. Acesta oferă o baterie de 392 kWh, cu o autonomie de până la 300 km, și va putea fi folosit sub formă de caroserie rigidă pentru diferite activități, în construcții sau transport.

Citeşte şi: Bucureștenii cu mașini HIBRID nu vor mai putea parca gratuit în parcările publice din oraș! Nicușor Dan vrea ca doar mașinile 100% electrice să beneficieze de acest avantaj!

Camionul electric ar putea fi folosit de companiile de colectat gunoiul menajer. Dacă testele vor fi reușite, camioanele vor putea participa la licitațiile organizate de administrațiile din România.

„Sunt teste importante pentru noi, vom înțelege mai bine nevoile municipalităților”, a explicat Serhan Turfan, care a spus că „în viitor veți vedea camioanele noastre electrice în România, la transportul de gunoi”. „Vor fi importante reduceri de costuri de utilizare, nu doar de emisii, comparativ cu motoarele diesel”.

Citeşte şi: VIDEO: Proprietarii români de mașini electrice, umiliți. Dacia, implicată într-un mare scandal