Formula 1: Fernando Alonso va rata începutul sezonului

Pilotul spaniol Fernando Alonso, spitalizat în urma unui accident produs duminica trecută pe circuitul Montmelo, în timpul testelor dinaintea noului sezon din Formula 1, a părăsit spitalul și a revenit acasă pentru a se recupera, a anunțat miercuri echipa McLaren-Honda, citată de AFP.

RomaniaTV.net
25 feb. 2015, 14:56
Formula 1: Fernando Alonso va rata începutul sezonului

FORMULA 1: „În consecință, el nu va participa la ultimele teste dinaintea sezonului, în această săptămână, și va fi înlocuit cu Kevin Magnussen”, a precizat echipa. Tânărul pilot danez era titular anul trecut la McLaren și a fost înlocuit cu Alonso, dublu campion mondial, rămânând totuși pilot de rezervă.

Celălalt pilot titular, englezul Jenson Button, va fi la volan joi, în prima zi a acestei ultime sesiuni de patru zile pe circuitul catalan din Montmelo, în apropiere de Barcelona.

Accidentul suferit de Alonso a declanșat un val de neliniște în jurul dublului campion mondial, cu doar trei săptămâni înaintea debutului sezonului competițional odată cu Marele Premiu al Australiei (15 martie).

„Formula 1 nu este un joc, noi trebuie să fim siguri că el este pregătit să piloteze din nou un monopost la momentul necesar. Testele cele mai importante pentru moment sunt cele efectuate de medici”, a afirmat agentul pilotului, Luis Garcia Abad.

Formula 1, aproape de o TRAGEDIE. Fernando Alonso, dus cu elicopterul la spital, după un accident GRAV – FOTO