Formula 1: Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari

Pilotul Sebastian Vettel va pleca de la Ferrari la finalul acestui an, după ce cele două părţi nu au ajuns la un acord privind o prelungire a contractului.

12 mai 2020, 07:29
Formula 1: Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari

Pilotul german Sebastian Vettel, în vârstă de 32 de ani, se desparte de Ferrari la finalul sezonului 2020, informează site-ul ferrari.com. „Angajamentul meu cu Ferrari va lua sfârşit la finalul anului. Eu şi echipa am realizat că nu mai există o dorinţă comună de a rămâne împreună”, a declarat Vettel.

Vettel pilota pentru Ferrari de şase ani, iar locul său ar putea fi luat de Carlos Sainz Jr (McLaren) sau Daniel Ricciardo (Renault).

Potrivit presei germane, viitorul lui Vettel este incert, deoarece va fi greu să meargă la o echipă mare deoarece acolo sunt deja Lewis Hamilton (Mercedes) şi Max Verstappen (Red Bull).

În vârstă de 32 ani, Sebastian Vettel a sosit la Ferrari în 2015, după ce a cucerit patru titluri mondiale cu echipa Red Bull şi visa să calce pe urmele celebrului său compatriot Michael Schumacher, care a câştigat cinci dintre cele şapte titluri din palmaresul său alături de gruparea de la Maranello. Vettel nu a reuşit, însă, să cucerească niciun titlu mondial alături de Ferrari, cea mai bună clasare a sa fiind în 2017, atunci când a fost vicecampion mondial.

Dezvăluirea care face înconjurul lumii. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ făcut de fiul lui Michael Schumacher