FORMULA 1: Susie Wolff, prima FEMEIE care va concura într-un Grand Prix, după 22 de ani

Susie Wolff va debuta în acest an în Formula 1, ea fiind al treilea pilot al echipei Williams, după Felipe Massa şi finlandezul Valtteri Bottas.

26 feb. 2014, 09:25
FORMULA 1: Susie Wolff, prima FEMEIE care va concura într-un Grand Prix, după 22 de ani

Team-ul Williams a anunţat că Susie Wolff va rămâne pilotul de dezvoltare al echipei şi în sezonul 2014 al Formulei 1, însă rolul acesteia va fi extins. Ea va concura în două sesiuni de antrenamente libere de pe parcursul sezonului care va începe pe 16 martie, fără ca respectivele Mari Premii să fie nominalizate.

Citeşte şi Dacă îţi place Formula 1, TREBUIE să citeşti asta. Marele Circ va fi transmis de o altă televiziune

Susie Wolff este o scoţiancă în vârstă de 32 de ani, iar soţul său este nimeni altul decât Christian Wolff, coproprietarul Williams. Susie Wolff este recunoscută deja ca prima femeie care a concurat în DTM (campionatul german de turisme), iar în 2010 a obţinut primele puncte în această competiţie.

Acum, Susie Wolff va deveni prima femeie care va concura într-un Mare Premiu de Formula 1 în ultimii 22 de ani, întrucât ultima prezenţă feminină în Marele Circ a fost Giovanna Amati, care a ratat calificarea pe grila de start pentru Brabham în 1992.

Sunt recunoscătoare pentru sprijinul şi încrederea pe care Williams continuă să mi-o arate, iar 2014 se anunţă o piatră de hotar în cariera mea. Să concurez în două sesiuni de antrenamente în acest sezon, pe lângă o zi de teste completă, va reprezenta un mare pas înainte şi aştept cu nerăbdare oportunitatea de a ajunge în spatele volanului monopostului FW36 într-un weekend de curse„, a declarat Susie Wolff.