Formularul pe care trebuie să îl completeze părinții ai căror copii vor fi testaţi din salivă la școală – DOCUMENT

Consiliul de administrație al fiecărei unităţi de învăţământ în parte va decide unde vor fi elevii testaţi din salivă pentru depistarea COVID-19. În cazul în care testarea se va face la şcoală, părinţii vor trebui să completeze un formular prin care îşi dau acordul.

19 nov. 2021, 15:24
Formularul pe care trebuie să îl completeze părinții ai căror copii vor fi testaţi din salivă la școală – DOCUMENT

Testele COVID-19 pe bază de salivă vor fi făcute în prima şi a patra zi din săptămână fie la şcoală, fie acasă. O decizie în acest sens va fi luată de Consiliul de administrație al fiecărei unităţi de învăţământ, potrivit unui ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii.

Părinţii ai căror copii vor fi testaţi din salivă la şcoală vor trebuie să completeze şi să semneze un formular prin care încuviinţează testarea. Testele se pot efectua fie în prezenţa părinţilor, fie în absența părintelui/tutorelui legal, sub îndrumarea personalului medical/persoanelor desemnate de
unitatea învățământ.

formular

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a elaborat un document cu instrucţiunile de folosire a testelor pe bază de salivă pentru depistarea COVID-19 în şcoli.