Formularul PLF a fost eliminat în România. Guvernul a abrogat OUG prin care a fost introdus

Guvernul s-a reunit în şedinţă de la ora 12, iar pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 129/2021, privind implementarea formularului digital de intrare în România.

11 mart. 2022, 12:25
Formularul PLF a fost eliminat în România. Guvernul a abrogat OUG prin care a fost introdus

După ce starea de alertă pentru COVID nu a mai fost prelungită şi s-a renunţat la obligativitatea purtării măştii de protecţie şi la certificatul COVID, România renunţă şi la formularul PLF pe care îl completau cetăţenii care intrau pe teritoiul României în perioada în care ţara era în stare de alertă.

Guvernul a abrogat în şedinţa de vineri OUG nr. 129/2021, privind implementarea formularului digital de intrare în România, cu modificările şi completările ulterioare.

”A fost aprobată OUG care abrogă OUG 129/ 2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. Practic, Guvernul, prin abrogarea acestei OUG, ţinând cont de încetarea stării de alertă (…) a eliminat obligativitatea completării PLF cu cel mult 72de ore înainte de intrarea în ţară sau cu maxim 24 de ore după intrarea în ţară”, a anunţat, vineri, la finalul şedinţei de Guvern, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Potrivit acestuia, PLF nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul naţional, dar sunt încă state care au menţinut această măsură.
Cei care călătoresc către alte state vor trebui să verifice dacă statele în care călătorsc cer în continuare un astfel de formular.

Pe agenda şedinţei a fost şi un proiect de hotărâre pentru stabilirea mecanismului de decontare din bugetul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Bucureşti-Ilfov a cheltuielilor cu hrană cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina găzduiţi de persoane fizice, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Citeşte şi: Drama copiilor refugiaţi din cauza războiului din Ucraina. Zeci de micuţi fac terapie specială într-un centru din Ilfov pentru a uita de ororile bombardamentelor