Forţa Civică: Mihai Răzvan Ungureanu deschide lista candidaţilor la alegerile europarlamentare

Președintele Forței Civice (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, va deschide lista de candidați ai acestei formațiuni pentru alegerile europarlamentare, în urma unei decizii luate duminică de Colegiul Director al partidului, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
23 mart. 2014, 14:50
Forţa Civică: Mihai Răzvan Ungureanu deschide lista candidaţilor la alegerile europarlamentare

În cadrul ueni conferinţă de presă, Ungureanu a anunțat că lista partidului pentru europarlamentare va fi depusă marți sau miercuri la BEC, alături de cele 200.000 de semnături pe care le-a strâns formațiunea. El a precizat că va ocupa prima poziție pe listă, urmând ca după scrutin să cedeze locul său unui alt candidat al partidului său.

Ungureanu nu a dorit însă să spună numele persoanei care va ocupa locul doi pe lista FC pentru europarlamentare, menționând că în momentul în care va fi depusă lista, va fi aflată și componența nominală a acesteia.

Întrebat ce scor speră să obțină FC la alegerile europarlamentare, el a răspuns că „doi europarlamentari ar fi prea puțin”.

„Colegiul Director a hotărât prin vot ca lista să fie deschisă de președintele partidului. Mă supun votului Colegiului Director, adăugând că, în urma acestei decizii, profund democratice, statutul de prezidențiabil al Forței Civice, ales în Convenția Națională din decembrie anul trecut, nu se schimbă. Altfel spus, deschid această listă girând numele care se vor așeza pe pozițiile următoare până la poziția 42, unde sunt reprezentate toate județele țării, urmând ca la finalul competiției electorale să cedez locul unui alt membru al partidului prezent pe listă. Este o listă pe care doresc să se regăsească, și lucrurile așa stau în acest moment, cele mai bune, mai atractive, mai serioase din punct de vedere profesional nume ale partidului nostru”, a menționat liderul Forței Civice.

Mihai Răzvan Ungureanu a mulțumit colegilor săi din partid pentru faptul că au reușit să strângă cele 200.000 de semnături „fără intervenții exterioare și fără ajutoare discrete”.