Mihai Răzvan Ungureanu preşedinte – Klaus Iohannis prim ministru, TANDEMUL propus de Forţa Civică Sibiu

Partidul Forţa Civică (FC) Sibiu îşi doreşte ca formaţiunile politice de dreapta să ajungă cât mai repede la un consens în privinţa candidatului care să se lupte cu Victor Ponta şi Partidul Social Democrat (PSD) la alegerile prezidenţiale din toamnă şi consideră că un tandem Mihai Răzvan Ungureanu - preşedinte, Klaus Iohannis - premier, este varianta cu cele mai mari şanse de reuşită, conform unui comunicat remis miercuri, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
04 iun. 2014, 13:59
Mihai Răzvan Ungureanu preşedinte – Klaus Iohannis prim ministru, TANDEMUL propus de Forţa Civică Sibiu

‘Partidele trebuie să caute soluţia care ar maximiza şansele de reuşită ale dreptei, în faţa PSD, iar varianta Mihai Răzvan Ungureanu-Klaus Iohannis este cea mai potrivită. Conform tuturor sondajelor realizate în ultima perioadă, cei doi politicieni sunt cotaţi cu cea mai mare încredere şi intenţie de vot. Propunerea noastră nu se bazează doar pe cercetările sociologie, ci şi pe dorinţele exprimate de oameni în timpul campaniei electorale. Foarte mulţi sibieni, dar nu numai, ne-au sugerat că aceasta este varianta câştigătoare’, a declarat preşedintele Forţa Civică Sibiu, vicepreşedinte FC, Diana Pavelescu.

Liderul FC mai spune că preşedintele interimar al PNL, primarul Klaus Iohannis ar prefera să ocupe postul de premier.

‘Este cunoscut faptul că domnul primar Iohannis ar prefera să ocupe fotoliul de şef al Guvernului, iar calităţile şi experienţa administrativă l-ar recomanda pentru acest post. În schimb, Mihai Răzvan Ungureanu, diplomat de carieră, cu experienţă în gestionarea relaţiilor internaţionale, capabil să înţeleagă care sunt interesele altor state şi să negocieze pentru România cu şefi de state şi de guverne pe care deja îi cunoaşte, se înscrie perfect în profilul de preşedinte de care românii au nevoie’, a adăugat vicepreşedintele Forţa Civică, Diana Pavelescu.

Aceasta a mai declarat că îşi doreşte o unificare a dreptei, însă nu a discutat deocamdată cu cei din PNL şi PDL Sibiu.