Forţa Civică va lansa în dezbatere în ianuarie un proiect de cod de conduită parlamentară VIDEO

Partidul Forţa Civică va lansa în dezbatere un cod de conduită şi integritate a parlamentarilor în cursul lunii ianuarie a anului viitor, a anunţat, joi, la Parlament, senatorul Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele FC.

RomaniaTV.net
20 dec. 2012, 12:41
Forţa Civică va lansa în dezbatere în ianuarie un proiect de cod de conduită parlamentară VIDEO

„Menţin ca prioritar proiectul de cod de conduită a parlamentarilor. Este o chestiune de tehnicalitate. Trebuie să vedem cum putem discuta acest proiect şi la nivelul Camerei Deputaţilor şi la nivelul Senatului. Zilele acestea nu a fost timp pentru aşa ceva, dar textul îl vom avea gata la începutul lunii ianuarie. Îl vom pune oricum în dezbatere publică din partea Forţei Civice şi sper să existe interes din partea tuturor celor care doresc ca Parlamentul să fie un Parlament cu reguli clare, cu reguli precise, de la prezenţă până la activitatea parlamentară nemijlocită în comisii. Şi sunt convins că un asemenea cod de etică şi de integritate a parlamentarilor vine în aşteptarea tuturor românilor care au votat şi care nu au votat, dar care-şi pun încrederea în democraţia română. Parlamentul are un mare deficit de credibilitate şi are nevoie de asemenea reguli. Ce am spus trebuie să şi facem. Şi acest cod este una dintre obligaţiile noastre”, a declarat Ungureanu.

Întrebat ce aşteaptă de la Moş Crăciun, Mihai-Răzvan Ungureanu a spus: „Sănătate dorim de la Moş Crăciun şi să fie aşa pentru toată lumea, în primul rând sănătate”. „Tuturor românilor le doresc să aibă un an cu bucurie şi cu sănătate. Un an frumos care să fie mult mai bun decât 2012 şi nu aşa de bun cum va fi 2014”, a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu, potrivit agerpres.ro.

Legat de programul pe care îl are în vedere de sărbători, senatorul FC a spus că, cel mai probabil, va fi în Bucureşti. „Cred că am să fiu aici. Vreau să-mi termin nişte studii de scris şi să începem să pregătim activitatea legislativă. Sunt nişte proiecte de lege la care lucrez. Ne domolim şi ne bucurăm de iarnă şi de sărbători”, a afirmat Ungureanu.