Forţat de proteste. PDL a redescoperit dialogul VIDEO

Protestele din stradă i-au făcut pe democrat-liberali să demareze brusc dialogul social. PDL a purtat miercuri dimineaţă prima rundă de discuţii cu reprezentanţii societăţii civile în legătură cu reforma sănătăţii. Delegaţia, condusă de prim-vicepreşedintele Theodor Baconschi, s-a angajat să transmită propunerile ONG-urilor către partid.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 08:41
Forţat de proteste. PDL a redescoperit dialogul VIDEO

Echipa PDL, din care mai fac parte vicepreşedinţii Monica Macovei, Mihaela Popa şi Theodor Paleologu, a purtat primele discuţii cu reprezentanţii Asociaţiei Medicilor de Familie-Bucureşti, Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor şi Colegiului Medicilor.

„Evident, nu îmi arog o expertiză specifică în domeniul sănătăţii publice, cred însă că principiile, filosofia unei legi a sănătăţii pot fi discutate şi de către profani”, a spus Baconschi.

Ministrul de Externe a adăugat că şi biserica ar trebui implicată în ceea ce priveşte îmbunătăţirea sistemului medical.

Prim-vicepreşedintele PDL a arătat că demersul democrat-liberalilor „este o chestiune fără ideologie politică, de interes general”. Totodată, Baconschi a salutat faptul că se intenţionează deschiderea unui portal în care oamenii din interesul sistemului, de la profesor universitar la asistentă medicală, pot prezenta o cazuistică a problemelor din sistemul sanitar.

„Trebuie să fim practici, trebuie să existe un grup de oameni competenţi care să formuleze problemele astfel încât cei interesaţi să propună soluţii”, a declarat reprezentantul Colegiului Medicilor, fostul senator PDL Mircea Cinteză.

Baconschi şi colegii săi mai au programată o întâlnire cu reprezentanţi ai APADOR-CH, ai Fundaţiei „Parteneri pentru Dezvoltare Locală”, ai Asociaţiei „Casa Plus” şi ai Asociaţiei „Euro 26 România”.