Forţat de proteste. PDL a redescoperit dialogul VIDEO

Publicat: Miercuri, 18 Ianuarie 2012 10:41 // Actualizat: Miercuri, 18 Ianuarie 2012 13:09 // Sursa: RTV.net

Protestele din stradă i-au făcut pe democrat-liberali să demareze brusc dialogul social. PDL a purtat miercuri dimineaţă prima rundă de discuţii cu reprezentanţii societăţii civile în legătură cu reforma sănătăţii. Delegaţia, condusă de prim-vicepreşedintele Theodor Baconschi, s-a angajat să transmită propunerile ONG-urilor către partid.

Echipa PDL, din care mai fac parte vicepreşedinţii Monica Macovei, Mihaela Popa şi Theodor Paleologu, a purtat primele discuţii cu reprezentanţii Asociaţiei Medicilor de Familie-Bucureşti, Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor şi Colegiului Medicilor.

"Evident, nu îmi arog o expertiză specifică în domeniul sănătăţii publice, cred însă că principiile, filosofia unei legi a sănătăţii pot fi discutate şi de către profani", a spus Baconschi.

Ministrul de Externe a adăugat că şi biserica ar trebui implicată în ceea ce priveşte îmbunătăţirea sistemului medical.

Prim-vicepreşedintele PDL a arătat că demersul democrat-liberalilor "este o chestiune fără ideologie politică, de interes general". Totodată, Baconschi a salutat faptul că se intenţionează deschiderea unui portal în care oamenii din interesul sistemului, de la profesor universitar la asistentă medicală, pot prezenta o cazuistică a problemelor din sistemul sanitar.

"Trebuie să fim practici, trebuie să existe un grup de oameni competenţi care să formuleze problemele astfel încât cei interesaţi să propună soluţii", a declarat reprezentantul Colegiului Medicilor, fostul senator PDL Mircea Cinteză.

Baconschi şi colegii săi mai au programată o întâlnire cu reprezentanţi ai APADOR-CH, ai Fundaţiei "Parteneri pentru Dezvoltare Locală", ai Asociaţiei "Casa Plus" şi ai Asociaţiei "Euro 26 România".

 

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Legea Sănătăţii societatea civilă Theodor Baconschi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H