Protestele din stradă i-au făcut pe democrat-liberali să demareze brusc dialogul social. PDL a purtat miercuri dimineaţă prima rundă de discuţii cu reprezentanţii societăţii civile în legătură cu reforma sănătăţii. Delegaţia, condusă de prim-vicepreşedintele Theodor Baconschi, s-a angajat să transmită propunerile ONG-urilor către partid.
:format(webp):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2012/01/baconschi_cotidianul_ro_46723700.jpg)
Echipa PDL, din care mai fac parte vicepreşedinţii Monica Macovei, Mihaela Popa şi Theodor Paleologu, a purtat primele discuţii cu reprezentanţii Asociaţiei Medicilor de Familie-Bucureşti, Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor şi Colegiului Medicilor.
„Evident, nu îmi arog o expertiză specifică în domeniul sănătăţii publice, cred însă că principiile, filosofia unei legi a sănătăţii pot fi discutate şi de către profani”, a spus Baconschi.
Ministrul de Externe a adăugat că şi biserica ar trebui implicată în ceea ce priveşte îmbunătăţirea sistemului medical.
Prim-vicepreşedintele PDL a arătat că demersul democrat-liberalilor „este o chestiune fără ideologie politică, de interes general”. Totodată, Baconschi a salutat faptul că se intenţionează deschiderea unui portal în care oamenii din interesul sistemului, de la profesor universitar la asistentă medicală, pot prezenta o cazuistică a problemelor din sistemul sanitar.
„Trebuie să fim practici, trebuie să existe un grup de oameni competenţi care să formuleze problemele astfel încât cei interesaţi să propună soluţii”, a declarat reprezentantul Colegiului Medicilor, fostul senator PDL Mircea Cinteză.
Baconschi şi colegii săi mai au programată o întâlnire cu reprezentanţi ai APADOR-CH, ai Fundaţiei „Parteneri pentru Dezvoltare Locală”, ai Asociaţiei „Casa Plus” şi ai Asociaţiei „Euro 26 România”.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20