Forţele irakiene au recucerit ultimul bastion jihadist din Irak, Al-Qaim

Publicat: Vineri, 03 Noiembrie 2017 11:57 // Actualizat: Vineri, 03 Noiembrie 2017 13:08 // Sursa: romaniatv.net

Forțele irakiene au intrat vineri în Al-Qa'im, "inima ultimului bastion" al grupării Stat Islamic (SI) în Irak, au anunțat comandanți ai armatei irakiene.

Dimineața devreme, artileria și aviația irakiene, precum și avioane ale coaliției internaționale anti-SI condusă de SUA au țintit poziții jihadiste în localitate, la circa zece kilometri de Siria, unde SI este de asemenea încercuită.

Apoi, diviziuni ale armatei și forțelor contrateroriste "au declanșat atacul asupra centrului Al-Qa'im", a declarat pentru AFP generalul Nomane al-Zobai, comandantul celei de-a 7-a divizii ale armatei irakiene, prezent la fața locului.

Unitățile paramilitare ale Hachd al-Chaabi (unitățile de mobilizare populară) au afirmat că jihadiștii "au incendiat" case ale civililor în cartierul Gaza, în sud-vestul Al-Qa'im, pentru a bruia vizibilitatea avioanelor". De asemenea, potrivit Hachd, "numeroși jihadiști fug cu familiile lor spre Boukamal, în Siria".

În urmă cu o săptămână, forțele guvernamentale și paramilitare irakiene au lansat bătălia pentru recucerirea regiunii Al-Qa'im, unde se află, potrivit coaliției, circa 1.500 de jihadiști. Această operațiune este prezentată de către coaliția anti-SI condusă de SUA drept "ultima mare bătălie" împotriva califatului autoproclamat în 2014. Ea este menită să încercuiască SI în ultimul său teritoriu, în valea Eufratului, de la provincia siriană Deir Ezzor până în Al-Qa'im.

În provincia Deir Ezzor, ultimul bastion al SI în Siria, gruparea jihadistă este ținta a două ofensive, una condusă de regimul lui Al-Assad susținut de Rusia, iar alta de o coaliție arabo-kurdă susținută de SUA.loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H