Forţele irakiene controlează în totatlitate aeroportul din Mosul

Forțele irakiene controlează în totalitate aeroportul dezafectat din Mosul, după ce au curățat zona de dispozitivele explozive lăsate în urma lor de jihadiștii grupării Statul Islamic (SI), a indicat vineri AFP o sursă militară.

24 feb. 2017, 09:39
Forţele irakiene controlează în totatlitate aeroportul din Mosul

„Pot confirma că aeroportul este în totalitate eliberat”, a declarat generalul Abbas al-Juburi, comandantul Forței de Intervenție Rapidă (FIR) a Ministerului de Interne irakian, care a condus asaltul pentru preluarea controlului asupra aeroportului.

Un alt responsabil militar a indicat că forțele irakiene au intrat vineri în sectorul de vest al orașului Mosul, pentru prima dată de la lansarea ofensivei, în urmă cu patru luni, pentru cucerirea acestui al doilea oraș ca mărime din Irak din mâinile jihadiștilor Statului Islamic, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Forţele irakiene bombardează aeroportul din Mosul

Sami al-Aridhi, locotenent în cadrul unităților de elită împotriva terorismului (CTS), a declarat că oamenii săi au preluat o bază militară și un sat la sud-vest de Mosul și au intrat într-o zonă rezidențială din acest oraș, ocupat din 2014 de Statul Islamic.