Forţele siriene susţinute de SUA se aşteaptă la o bătălie decisivă împotriva Statului Islamic

Forţele siriene susţinute de SUA recapătă controlul asupra ultimului bastion al grupării teroriste Statul Islamic din apropierea graniţei cu Irakul şi se aşteaptă la o ''bătălie decisivă'' duminică, după un avans lent, a declarat în cursul nopţii un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

RomaniaTV.net
03 mart. 2019, 10:46
Forţele siriene susţinute de SUA se aşteaptă la o bătălie decisivă împotriva Statului Islamic

Capturarea Baghouz, un sat din estul Siriei situat pe malul Fluviului Eufrat, ar încheia patru ani de eforturi internaţionale de a-i respinge pe jihadişti, însă gruparea teroristă rămâne o ameninţare, folosind tactici de gherilă şi ocupând în continuare teritorii pustii mai la vest.

Forţele Democrate Siriene (SDF) s-au ciocnit cu jihadişti din SI timp de 18 ore în interiorul Baghouz, după ce au evacuat restul de civili şi şi-au reluat asaltul vineri seară.

„Forţele noastre avansează într-un ritm lent pentru a evita orice fel de probleme în contextul în care SI a minat foarte puternic zona. Mii de mine sunt amplasate de-a lungul drumurilor în această mică porţiune”, a declarat Marvan Qamishlo, o oficialitate militară din cadrul SDF care se ocupă de relaţia cu media.