Forţele ucrainene au distrus baza grupării Wagner, în urma unui atac cu lansatoare HIMARS

Distrugerea bazei grupării militare private Wagner, finanțată de Kremlin, din orașul Popasna, regiunea Luhansk, a fost confirmată de autoproclamatul "comandant militar" rus Sreda, care a postat fotografii pe canalul său Telegram.

15 aug. 2022, 12:14
Forţele ucrainene au distrus baza grupării Wagner, în urma unui atac cu lansatoare HIMARS

Din primele informaţii publicate în presa locală, se pare că în baza distrusă de ucraineni cu ajutorul lansatoarelor HIMARS se afla și coordonatorul grupării Wagner, Evgeni Prigojin.

Un alt ofițer militar rus, Yuriy Kotenok, confirmă atacul asupra bazei ocupanților: „Una dintre locațiile PMC Wagner din Popasna a fost lovită. Surse din Donbas confirmă. Probabil, HIMARS ”.

În același timp, el asigură că Prigojin nu a fost rănit. Cu toate acestea, alte canale rusești de Telegram susțin că soarta „bucătarului lui Putin” este necunoscută. Potrivit unor surse, invadatorii morți și răniți sunt acum scoși de sub dărâmături din Popasna, care au fost recrutați în Wagner din închisorile rusești.

Citeşte şi: Armata rusă a atacat peste 22.000 de obiective civile din Ucraina de la începutul războiului

Amintim că, la sfârșitul lunii iulie, Forțele Armate ale Ucrainei au distrus dintr-o lovitură baza Wagner și depozitul ocupanților din Bryanka, regiunea Luhansk.

Jurnalistul rus Iulia Latynina crede că criminalii recrutați din închisorile rusești de către PMC Wagner sunt folosiți drept carne de tun pe fronturile ucrainene.

Citeşte şi: Peste 40 de ţări, printre care şi România, cer imperativ Rusiei să îşi retragă trupele de lângă centrala nucleară din Zaporojie