Forţele ucrainene au lansat peste 60 de atacuri cu bombe asupra oraşului rusesc Belgorod

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a precizat pe Telegram că zona pe care o conduce a fost atacată de forțele armate ucrainene pe 28 mai.

29 mai 2023, 18:49
Forţele ucrainene au lansat peste 60 de atacuri cu bombe asupra oraşului rusesc Belgorod

În regiunea Belgorod, în ultima zi, potrivit acestuia, au fost înregistrate 63 de atacuri. „Șapte obuze de artilerie au fost trase în satele Lozove și Solntsevka și 11 în satul Shchetinovka. Satul Dragunskoye a fost atacat de două ori de drone”, a scris guvernatorul.

„Obuzele de mortar, LNG-9 și dronele kamikaze au atacat punctul de control de 14 ori. Turnul de televiziune a fost avariat”, a scris șeful regiunii.

Combatanţi pro-ucraineni au pătruns săptămâna trecută pe teritoriul Rusiei, în regiunea Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina. Kievul a negat orice implicare în această incursiune, susţinând că sunt grupuri insurgente ruse care se opun Administraţiei de la Moscova. Însă combatanţii au pătruns în Rusia dinspre Ucraina şi, potrivit unor surse citate de cotidianul The Guardian, în cursul incursiunii au fost observate vehicule militare de fabricaţie americană, inclusiv de tip Humvee şi Maxxpro.

Citeşte şi: Război în Ucraina, sirenele au sunat toată noaptea. Rusia a bombardat din nou Kievul, 52 de drone au fost doborâte

Un civil rus a fost ucis, iar alţi 13 au fost răniţi în urma atacurilor comise de grupul pro-ucrainean în regiunea Belgorod, potrivit autorităţilor ruse. Administraţia de la Moscova a anunţat marţi respingerea incursiunii militare ucrainene, precizând că aproximativ 70 de combatanţi ucraineni au fost eliminaţi.

Potrivit unor oficiali citaţi de postul BBC News, liderii occidentali sunt îngrijoraţi de atacurile comise pe teritoriul rus, temându-se de escaladarea conflictului între NATO şi Rusia. Armata Rusiei va riposta „extrem de dur” dacă vor mai fi incursiuni militare ucrainene pe teritoriul rus, a avertizat ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Şoigu.

Citeşte şi: Armata lui Zelenski a trecut graniţa! Rusia anunță noi atacuri ale Ucrainei la Belogrod