Fost angajat al IPJ Cluj, cercetat pentru că a cerut bani de la firme unde a făcut controale fictive

Un bărbat de 43 de ani, angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj până în 2006, este cercetat pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale după ce a cerut bani de la mai mulţi patroni de firme unde a făcut controale fictive folosind o legitimaţie de poliţist falsă.

RomaniaTV.net
16 feb. 2013, 19:57
Fost angajat al IPJ Cluj, cercetat pentru că a cerut bani de la firme unde a făcut controale fictive

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Bolba, a declarat, sâmbătă, că bărbatul a fost prins de poliţişti după ce a primit 200 de lei de la administratorul unei firme pe care o controlase în 10 februarie şi de la care ceruse 500 de lei.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Cluj-Napoca au depistat şi identificat, sâmbătă, pe Sorin B. de 43 ani care, care pretindea că este poliţist la Serviciul de Investigare a Fraudelor Cluj, îmbrăcat în uniformă de poliţie şi arătând o legitimaţie falsă de poliţist, s-a prezentat la o societate comercială din cartierul Mănăştur. El a solicitat în 10 februarie suma de 500 lei administratorului societăţii în urma efectuării unui control pe linie economică, ocazie cu care a primit 200 lei. Sâmbătă s-a întors pentru că urma să primească restul de bani, dar administratorul firmei nu i-a dat, şi a sunat la 112. Poliţiştii l-au depistat pe suspect la câteva sute de metri de firma respectivă, acesta fiind cercetat penal pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale”, a spus Bolba.

Potrivit acesteia, poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului în condiţiile în care există informaţii că acesta a mai cerut şi primit bani de la patronii altor trei societăţi comerciale din Cluj-Napoca.

Bărbatul a lucrat ca poliţist în cadrul IPJ Cluj până în anul 2006, când a demisionat după ce a fost cercetat pentru luare de mită.

Falsul poliţist urmează să primească ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar duminică va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.