Fost campion naţional la box, mort la 35 de ani

Doliu în lumea boxului românesc. Pugilistul David Arthur a murit duminică seară în urma unui stop cardio-respirator. Sportivul avea 35 de ani şi fusese internat de urgenţă cu dureri puternice în zona pieptului.

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 07:22
Fost campion naţional la box, mort la 35 de ani

Un fost campion naţional la box a murit, duminică seară, la Spitalul judeţean din Baia Mare, în urma unui stop cardio-respirator. David Arthur a fost internat în spital cu dureri mari în zona toracică. După aproximativ două ore, sportivul care împlinise 35 de ani la începutul lunii iunie, a intrat în stop cardio-respirator. După aproximativ o oră de resuscitare, David Artur a fost declarat mort.

Medicii au explicat că din cauza stării grave în care se afla, transferul pugilistului la o clinică din Târgu Mureş sau Cluj a fost imposibil.

David Arthur începuse boxul în 1994, la CSM Baia Mare, iar în 1999 şi 2000 a fost legitimat la CS Dinamo. S-a întors apoi în Maramureş, iar în 2004 s-a retras din activitatea competiţională.

Între 1996 şi 2001, David Arthur a fost de patru ori campion naţional şi de trei ori vicecampion. A făcut parte din lotul naţional pregătit de Francisc Vaştag, iar în 2001 a ocupat locul 5 la Jocurile Francofone din Canada.

În 2004 a pus mănuşile în cui, dar a revenit în competiţii în 2010, când a şi obţinut o medalie de bronz la Campionatele Naţionale, la categoria +91 kg.