Fost component al Generaţiei de Aur, ÎNCHIS în Spania. Cutremurător: „M-au ţinut în pârnaie ca pe un câine!”

Un fost internaţional român care a jucat, printre altele, pentru Dinamo şi Rapid, a ajuns să fie arestat şi închis în Spania. Iulian Chiriţă, participant la CM 1994 din SUA alături de Generaţia de Aur, a petrecut un an şi nouă luni după gratii, în perioada 2015-2017.

13 nov. 2019, 13:43

Iulian Chrita, 52 de ani, a fost condamnat pentru implicarea intr-o retea mafiota de furturi cu carduri, dar sustine intr-un interviu acordat GSP ca a fost nevinovat!

„Un an si noua luni, fara sa am nici cea mai mica vina! E o perioada la care nu vreau sa ma mai gandesc. Daca as putea face un miracol sa sterg pur si simplu din viata mea acesti doi ani, ar fi nemaipomenit! Din pacate, e imposibil. Am pierdut tot! Autoritatile spaniole si-au batut joc de mine! M-au tinut ca pe un caine la parnaie. M-au luat pe sus pe mine si inca 30 de persoane, iar eu am picat la mijloc doar pentru ca tu, procuror, vrei sa ridici cat mai multi, la gramada, ca sa demonstrezi ce eficient esti”, a declarat Iulian Chirita, care a foist inchis la Barcelona, apoi mutat la un penitenciar din Madrid.

Ştire şoc, un fost fotbalist în naţionala României a fost arestat în Spania. A fost în lot la CM 1994

„Avocatul a incercat luni in sir sa vada dosarul, dar numai dupa ce am petrecut aproape un an dupa gratii a putut sa lectureze actele ca sa formuleze apararea. Eu il tot sunam in disperare, iar el nu avea, pur si simplu, ce sa faca! Nu stiu cum mai e in Romania, dar in Spania e jale mare cu justitia. Nu mai exista judecata. Nu se mai preocupa decat la oamenii importanti ori daca sunt crime sau violuri”, a continuat fosta glorie din Giulesti.

„Au zis ca as fi fost implicat intr-o retea mafiota cu carduri. N-aveam insa nicio treaba! Eu ma ocupam de restaurantul meu situat in apropiere de Barcelona, iar oamenii mancau la mine. Treaba lor ce faceau in rest, nu ma interesa. Nici n-am folosit POS pentru plati. La mine se achita numai cash. M-am trezit insa dintr-odata cu Politia pe cap si m-au bagat in aceeasi oala cu ceilalti. N-am inteles de ce! Ca sa calci pe bec, trebuie ori sa te gaseasca cu vreo masinarie de falsificat carduri, ori sa furi cu tarjeta. Eu n-am facut niciuna din astea”, a mai spus Iulian Chirita.