Fost director RADET, verdict sumbru pentru români: „Cei care plăteau 500 de lei la întreţinere, acum vor plăti 1.000 de lei”

Radu Opaina, fost director al RADET, spune că preţul gigacaloriei a crescut de 2,5 ori, fapr pentru care, cu tot cu măsurile luate de Guvern, românii vor plăti cel puţin dublu la întreţinere.

19 oct. 2022, 18:01
Fost director RADET, verdict sumbru pentru români: „Cei care plăteau 500 de lei la întreţinere, acum vor plăti 1.000 de lei”

Fostul director RADET a mai spus, în acest context, că declaraţiile primarului Capitalei, Nicuşor Dan, care a afirmat că preţul gigacaloriei nu va creşte, sunt „o mică minciună”.

„Asta este o altă latură a nenorocirilor (plata întreținerii – n.r.). Vor avea căldură unii, vor avea apă caldă, dar prețurile, costurile, vor fi duble”, a declarat Radu Opaina, potrivit Gândul.

De asemenea, consilierul general la Primăria Capitalei, Marius Pavel, a vorbit la rândul său despre aceste costuri. În opinia sa, prețurile pentru căldură la iarnă vor fi „mai mult decât duble”.

„Vor fi mai mult decât duble (prețurile – n.r.), de două ori jumătate, a crescut prețul. La 1 aprilie, la propunerea primarului general, a fost crescut prețul gigacaloriei de 2,5 ori, care s-ar putea să crească. Așa că, declarația primarului general că nu crește prețul gigacaloriei este o mică minciună, ca să o definesc foarte blând”, a declarat și Marius Pavel.

Mai exact, Radu Opaina spune că pentru un apartament de trei camere se vor plăti 1.000 de lei pe lună.

Citeşte şi: Prețul plătit de patru asistente pentru a se angaja la un spital din București. Au fost păcălite de un bărbat că le va angaja

„Trei camere, trei persoane, standard, dacă plăteai anul trecut cinci milioane, cinci milioane cinci sute (550 lei – n.r.), acum se plătește undeva la zece milioane (1.000 de lei – n.r.)”, a declarat Radu Opaina.

În data de 10 august, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că tariful gigacaloriei nu va fi modificat în iarna acestui an.

„În intenţia mea nu este. După cum ştiţi, noi am funcţionat mult timp, Bucureştiul, cu un tarif de 137 de lei pe gigacalorie. Prin votul din Consiliul General s-a ridicat la 345, 350 aşa, grosier, pe gigacalorie. Intenţia mea nu e să modificăm în această iarnă. Şi vreau să mai adaug că preţul total este 860 de lei. Deci, la fiecare gigacalorie, bucureşteanul plăteşte 350 şi noi plătim 510”, a spus Nicuşor Dan, la Digi24.ro.

Edilul a precizat că, „pentru moment, cel puţin până în aprilie, preţul gazului, pentru noi este plafonat”. „Deci, nu văd o creştere”, a adăugat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Prețul plătit de patru asistente pentru a se angaja la un spital din București. Au fost păcălite de un bărbat că le va angaja