Fost europarlamentar român, discurs șocant la adresa UE: „Reușita marxismului în occident i-ar face să pălească de invidie pe patriarhii lui răsăriteni”

Un fost europarlamentar PDL a făcut declarații care au stârnit o mulțime de controverse în spațiul public. Traian Ungureanu, în prezent ziarist, a vorbit despre Uniunea Europeană în termeni foarte duri.

15 nov. 2022, 13:17
Fost europarlamentar român, discurs șocant la adresa UE: „Reușita marxismului în occident i-ar face să pălească de invidie pe patriarhii lui răsăriteni”

În cadrul unui eveniment găzduit la Parlament, Traian Ungureanu a declarat că Uniunea Europeană greșește când acceptă să facă orice compromis pentru SUA, motiv pentru care alianța condusă de la Bruxelles a ajuns într-o cădere liberă.

„Aici, UE întâlnește în mod pervers cu propriile ei aspirații și cu propria ei aroganță. UE a vrut să fie precum SUA. Ei bine, acum UE e condusă de SUA. Prin urmare, trebuie să punem semn clar pe aceste două inițiale, UE, ele semnalează în acest moment declinul. Singurul lucru care funcționează acum în UE e delirul de grandoare. Iarăși UE seamănă cu SUA. Iar UE și SUA ne cer câteva lucruri: să punem în locul Europei altceva. Să iubim, să trăim, să murim pentru o directivă europeană.

Patriotismul ar trebui să fie față de o directivă a Comisiei Europene. În cazul SUA, ar trebui să ne definim prin gen și să devenim astfel un pion în într-un joc de putere administrat prin preudo-puterea minoritară”, a spus Traian Ungureanu”, a declarat Ungureanu.

Europa este marele perdant în războiul din Ucraina, a remarcat Ungureanu.

„E bine, să facem prezentările. Cine e pacientul? Europa? Nu! Europa e singurul element stabil și puternic cu care, sau alături de care, și în care trăim azi, Problemele sunt ale UE. UE nu e altceva decât actuala formă de organizare perfectibilă și trecătoare a unei părți din Europa. Mai mult, UE e azi cu totul altceva decât știam acum câtva timp.

Azi ar trebui să vorbim mai degrabă despre Statele Europene Unite ale Americii, pentru că după cum vedem, nu Europa, ci UE pierde în fiecare zi războiul ruso-american din Ucraina”, a declarat jurnalistul.

 

Fost europarlamentar român: „Reușita marxismului în occident i-ar face să pălească de invidie pe patriarhii lui răsăriteni”

 

În plus, fostul europarlamentar a comparat „marxismul” european, cu cel rusesc.

Reușita marxismului în occident i-ar face să pălească de invidie pe patriarhii lui răsăriteni. Unde dacă nu în societățile occidentale avem un ateism radical, o non apartenență globală ca mod de viață, un triumf desăvârșit al praxisului, care coincide cu moartea gândirii și o omogenizare totală sub pretext și prin mijloace tehnologice. De asta cred că pariul nostru, misiunea noastră este nu de a reinventa, ci de a readuce cultura europeană acolo de unde a fost izgonită”, a mai precizat Traian Ungureanu.