Fost fotbalist român cu meciuri în Champions League, coleg cu Modric, ajuns şofer de TIR: „Managerii îşi impuneau jucătorii și de aceea România nu a fost nicăieri la marile competiții”

Într-o schimbare surprinzătoare de direcție, fostul fotbalist de top Dumitru Mitu, fost fotbalist extrem de talentat, trecut pe la cluburi mari ale Europei, și-a găsit un nou drum în viață ca șofer de TIR, după ce a pierdut averea pe care a câștigat-o pe terenul de fotbal.

05 apr. 2024, 17:47
Fost fotbalist român cu meciuri în Champions League, coleg cu Modric, ajuns şofer de TIR: „Managerii îşi impuneau jucătorii și de aceea România nu a fost nicăieri la marile competiții”

La vârsta de 49 de ani, Mitu, fotbalist care a evoluat pentru cluburi precum Steaua București, Dinamo Zagreb și Panathinaikos, și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care și-a gestionat finanțele în timpul carierei sale de fotbalist profesionist.

„Am fost șofer de tir într-o companie, apoi m-am certat cu patronul și am plecat. Apoi m-a sunat să mă întorc. Are și o echipă de fotbal și îl ajut să promoveze. Joc în fiecare săptămână în liga a cincea. Încă mai pot”, a declarat Mitu pentru jurnaliștii de la Index.hr.

Mitu a fost un nume respectat în lumea fotbalului, având chiar perspective de a juca pentru echipa națională a Croației în trecut.

Mitu a explicat că, în ciuda succesului său în fotbal, a avut dificultăți în gestionarea banilor câștigați, ceea ce l-a determinat să caute noi oportunități de carieră după retragerea sa din sportul profesionist.

„Așa am simțit atunci, am obținut și cetățenia, până la urmă. Am pașaport românesc și croat. Am trăit zece ani în Croația și m-am simțit foarte bine. Nu m-au chemat în cele din urmă din Croația, dar dacă m-ar fi chemat, aș fi acceptat”, a explicat Mitu.

Citeşte şi: Invazie de capre într-una dintre cele mai frumoase insule din Europa. Au ajuns să fie de șase ori mai multe decât locuitorii. Municipalitatea a implementat programul „Adoptă o capră”

Fostul fotbalist a mai adăugat că, în timpul carierei sale, a avut ocazia să joace alături de nume de renume în fotbal, precum Luka Modric, actualul jucător al lui Real Madrid și câștigător al Balonului de Aur în 2018.

„Așa s-a întâmplat mereu la noi din 2000 până acum patru-cinci ani. Managerii își impuneau jucătorii pentru transferuri și de aceea România nu a fost nicăieri la marile competiții în tot acest timp”, a spus Mitu, exprimându-și dezamăgirea față de sistemul de selecție al echipei naționale române.

Cu toate acestea, Mitu a decis să se concentreze acum pe noua sa carieră ca șofer de TIR și pe ajutorul acordat echipei de fotbal a fostului său patron în vederea promovării.

„A fost o tranziție dificilă, dar mă simt bine că pot să mă implic în această nouă etapă a vieții mele”, a concluzionat el.

Citeşte şi: Mirela Retegan, dezvăluiri inedite din viața amoroasă: „Am avut fix bărbații pe care mi i-am dorit, chiar dacă eram cea mai grasă din grupul de fete”