Fost lider USR, atac la Drulă: Ca Zeus printre muritorii de rând

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu și o stea în ascensiune în partidul condus de Cătălin Drulă, cât timp a deținut funcția, a reacționat violent la afirmațiile șefului USR despre dreptul cetățenilor de a alege, pe care îl consideră sfânt.

10 ian. 2024, 14:21
Fost lider USR, atac la Drulă: Ca Zeus printre muritorii de rând

Berceanu afirmă că Drulă nu face ceea ce spune, ignorând cu fiecare ocazie dreptul propriilor membri de partid de a alege. La desemnarea candidaților pentru europarlamentare, în scandalul Lasconi, în privința conducerii USR București, Berceanu afirmă că Drulă a acționat în același fel, luând decizii de unul singur sau simulând alegeri interne – ca „Zeus printre muritorii de rând”.

Citește și George Simion anchetat pentru „coruperea alegătorului” după modelul Liviu Dragnea. Ce riscă liderul AUR în anul electoral 2024

“Conducerea USR – în față e vopsit gardul, în spate leopardul! Domnu/ nașu mic de partid povestește că dreptul de a alege e sfânt, dar numa’ dacă-i servește interesului personal sau de gașcă. (…) Pentru locurile eligibile a numit-o pe Elena Lasconi din pix în fruntea unei liste de candidați USR pentru locurile eligibile în Parlamentul EU (…), „locomotiva” să tragă niște „vagoane” politice ruginite de prieteni, Botoș, Barna, Voiculescu… fără să întrebe membrii și fără să organizeze alegeri interne. Pentru locurile fără valoare a organizat un simulacru de alegeri interne, fără relevanță. (…) Tot nașu mic, fără să întrebe și să-și supună la vot decizia, în Biroul Național USR, a demis-o pe Elena Lasconi, pentru că… Zeus printre muritorii de rând. (…) Tot apărătorul democrației și al alegerilor libere a anulat alegerile interne USR din 2023, ca nu cumva să piardă controlul unui partid condus haotic, sau ca nu cumva Vlad Voiculescu care nu mai are nicio treabă cu Bucureștiul și cu Filiala București să piardă poziția de președinte al filialei”, transmite Berceanu.

Acesta a devenit un critic acerb al conducerii partidului în momentul în care au început derapajele democratice interne. Tot atunci a început să fie și izolat în partid. Recent, pentru că a criticat lista USR pentru alegerile europarlamentare, a fost suspendat de Drulă pentru 3 luni.

Citește și Ce a discutat Klaus Iohannis la telefon cu Volodimir Zelenski. Ce se întâmplă cu securitatea din Ucraina și la Marea Neagră