George Simion anchetat pentru „coruperea alegătorului” după modelul Liviu Dragnea. Ce riscă liderul AUR în anul electoral 2024

Poliția Ialomiţa a deschis un dosar pe numele deputaților George Simion  şi Silviu Titus Păunescu și pe cel al senatorul Claudiu Târziu, anchetați pentru "coruperea alegătorului". Deoerece cei trei sunt oarlamentari, dosarul acestora trebuie trimis în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

09 ian. 2024, 15:15
George Simion anchetat pentru „coruperea alegătorului” după modelul Liviu Dragnea. Ce riscă liderul AUR în anul electoral 2024

George Simion anchetat pentru „coruperea alegătorului” după modelul Liviu Dragnea. Articolul 40 din Codul de Procedură Penală stabilește că Înalta Curte de Casație și Justiție judecă în primă instanță infracțiunile de înaltă trădare, infracțiunile săvârșite de senatori, deputați și membri din România în Parlamentul European, de membrii Guvernului, de judecătorii Curții Constituționale, de membrii Consiliului Superior al Magistraturii, de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție și de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„La acest început de an, tocmai ne-au arătat că vor să ne desființeze, vor să ne organizeze dosare penale, că vor să ne însceneze diferite lucruri. Nu ne temem! Dacă se așa se gândesc ei că o să ne elimine, printr-o hârtie venită la ordinul lui Ciolacu, că noi corupem alegătorii. Cu ce îi corupem, suntem la guvernare? Dacă așa se gândesc ei că o să ne elimine, înseamnă că au pierdut deja meciul”, a declarat George Simion, conform stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Va candida sau nu George Simion la președinția României: „Eu, față de alți lideri politici, nu voi trăda românii”. Ce spune liderul AUR despre oponentul din turul doi 

De asemenea, Digi24 transmite că Poliția Ialomița a trimis marți Parlamentului o solicitare privind identificarea a patru dintre  liderii AUR care ar fi implicați într-un dosar penal de „corupere a alegătorilor”, fiind vorba despre un dosar înregistrat la Parchetul Slobozia și care vizează caravanele medicale ale AUR – cele prin care oamenii lui George Simion umblă prin țară și oferă analize medicale gratis, în speranța că vor obține în schimb voturi.

„În interesul cercetărilor care se efectuează în cadrul dosarului penal cu nr 2513/P/2023 sub spectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor , faptă prevăzută și pedepsită de articolul 386 Cod Penal, vă rugăm să ne comunicați dacă numiții: Simion George Nicolae, Târziu Claudiu Richard, Lulea Marius Dorin (n.r. – fondatorul partidului și prezumtivul premier în cazul în care AUR câștigă alegerile) și Păunescu Silviu Titus dețin o calitate specială din cele prevăzute de art 40 Cod Procedură Penală”, se arată în solicitarea Poliției Ialomița.