Fost ministru britanic, condamnat la opt luni de închisoare pentru depăşirea vitezei regulamentare

Un fost membru al Guvernului britanic, Chris Huhne, şi fosta sa soţie au fost condamnaţi luni la câte opt luni de închisoare pentru obstrucţionarea justiţiei, într-un proces de depăşire a vitezei regulamentare, care a stat la baza mediatizării vieţii lor conjugale.

12 mart. 2013, 14:41
Fost ministru britanic, condamnat la opt luni de închisoare pentru depăşirea vitezei regulamentare

Chris Huhne, fost ministru al Energiei şi membru al Partidului Liberal-Democrat aflat la putere a pledat, contrar tuturor aşteptărilor, vinovat, la începutul procesului în februarie, scrie Mediafax.

El a recunoscut că i-ar fi cerut soţiei sale de la acea vreme, Vicky Pryce, să accepte să fie penalizată în locul său, după ce a fost prins în timp ce depăşise viteza regulamentară, în apropiere de Londra, în încercarea de a nu-şi pierde permisul de conducere.

Vicky Pryce a recunoscut faptele, însă s-a apărat afirmând că a acţionat sub constrângere.

Fapta a avut loc în 2003, însă scandalul a izbucnit în 2010, când Chris Huhne, ministru în Guvernul de coaliţie al conservatorului David Cameron, şi-a părăsit soţia pentru una dintre colaboratoarele sale.

Soţia sa a decis să se răzbune, dezvăluind povestea în presă.

Aveaţi nişte cariere remarcabile la acea vreme şi „v-aţi gândit, fără niciun dubiu, că veţi scăpa”, a declarat luni judecătorul Nigel Sweeney adresându-se acuzaţilor.

Aţi fost acuzaţi de o infracţiune banală. Toată povestea este în totalitate responsabilitatea voastră”.

Chris Huhne, candidat pentru o vreme la conducerea Partidului liberal-democrat, a „căzut de sus”, a continuat judecătorul în faţa acuzaţilor, aflaţi unul lângă altul în tribunalul din Southwark, sudul Londrei.

Vicky Pryce avea o „dorinţă neobosită de răzbunare”, a apreciat el, declarând că a avut o abordare „manipulatoare şi meschină”.