Fost ministru îl atacă pe Virgil Popescu: „Ministrul Economiei ne arată că o scădere aproape la jumătate înseamnă creştere”

Deputatul Mircea Titus Dobre (Pro România), fost ministru al Turismului, critică declarațiile ministrului PNL al Economiei, Virgil Popescu, pe tema sezonului turistic. Popescu a afirmat că nu se poate vorbi despre pierderi mari în HoReCa în acest an.

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 06:26
Fost ministru îl atacă pe Virgil Popescu: „Ministrul Economiei ne arată că o scădere aproape la jumătate înseamnă creştere”

„Ministrul Economiei, interpretând cu „maxim profesionalism” datele de la Institutul Național de Statistică: sosirile turiştilor în unitățile de profil din România au scăzut cu 44,4% în iulie, iar înnoptările cu 44,7%, deci „în această vară turismul intern a fost la cele mai ridicate cote; nu putem vorbi în turism de pierderi mari!”. Se pare că Virgil Popescu, ministrul Economiei, interpretează cuantic cifrele oficiale, arătându-ne că o scădere aproape la jumătate față de anul trecut înseamnă creștere.

Numai în cartea lui George Orwell, „1984″, autoritățile dictatoriale anunțau populația că rația de ciocolată a crescut de la 30 la 20 de grame, că războiul este pace și că libertatea este sclavie. Guvernul Orban ne-a amenințat că ne pedepsește dacă nu ne însușim doar informațiile din surse oficiale, spunându-ne că orice altceva este „fake news”. Vedem acum că, oficial, avem o „creștere” în turism de minus 44,7%. Dar e „creștere”! Pentru că așa spune autoritatea statului”, a transmis Mircea Titus Dobre într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Guvernul aprobă Planul Naţional de Relansare pentru finanţarea proiectelor de investiţii de interes strategic