Fost poliţist la Investigarea Fraudelor Ilfov, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Daniel Budur, fost ofițer de poliție judiciară în cadrul IPJ Ilfov - Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru trafic de influență în legătură cu soluționarea favorabilă a unui dosar.

22 feb. 2017, 09:33
Fost poliţist la Investigarea Fraudelor Ilfov, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Daniel Budur, împreună cu alt inculpat, Eugen Holban, de asemenea deferit justiției, în 2013, au pretins și primit 40.000 de euro de la un om de afaceri, martor în cauză.

„Pentru această sumă de bani, cei doi inculpați i-au creat acestuia impresia că ar avea influență asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care supraveghea urmărirea penală în dosarul în care era cercetat martorul, și că îl va determina pe magistrat să soluționeze respectiva cauză într-un mod favorabil omului de afaceri”, susțin procurorii, într-un comunicat DNA.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra sumei de 40.000 euro pe care Daniel Budur a pus-o la dispoziția organelor de urmărire penală, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii au beneficiat de sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă.