Fost primar PDL, condamnat la 5 ani de închisoare cu EXECUTARE. Despre cine este vorba

Fostul primar din Agigea, Ion Ioniţă, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare în urma deciziei definitive a Curţii de Apel Constanţa. Edilul a fost condamnat pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și alte fapte de corupție. 

09 mart. 2015, 16:38
Fost primar PDL, condamnat la 5 ani de închisoare cu EXECUTARE. Despre cine este vorba

În acelaşi dosar instanţa i-a condamnat şi pe Mery Gean Bolat, Ovidiu Molceanu Perva, Anca Daniela Istrate și Monica Popescu, la 3 ani de închisoare fiecare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Citeşte şi: Elena Udrea atacă procurorii DNA care „acţionează cu dublă măsură: pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”

Totodată, cei patru condamnați au fost obligați la muncă în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, scrie stiripesurse.ro

Fostul edil a fost trimis în judecată, în anul 2007, de procurorii DNA pentru prejudicierea cu peste două milioane de euro a Consiliului Local, în urma unor afaceri cu terenuri și a încheierii unor contracte de achiziții publice.

Ion Ioniţă a fost acuzat că, în 2002, a scos din domeniul privat al localităţii o suprafaţă de 31,7944 ha teren, cu ajutorul unor subalterni, fără a avea o hotărâre de consiliu în acest sens. Conform procurorilor, edilul a avut drept scop vânzarea parcelei către Ion Sandu, preţul fiind unul derizoriu. Ulterior, Sandu a vândut acelaşi teren societăţii Selgros Cash & Carry, pentru un profit substanţial.

Citeşte şi: Un primar din România a fost lăsat SINGUR în faţa ofiţerului de stare civilă după ce IUBITA i-a aflat SECRETUL

De asemenea, oamenii legii au stabilit că Ioniţă contacta posesorii de terenuri şi îi convingea ca terenurile lor sunt lipsite de valoare, dar, cu ajutorul său, ca reprezentant legal, ele pot deveni profitabile. În acest fel, profitând şi de imaginea sa de edil, Ion Ioniţă a înşelat nouă persoane care au semnat contracte de vânzare-cumpărare cu Ion Sandu, fără să cunoască valoarea reală a terenurilor pe care le-au înstrăinat.